-1 °C Budapest

Nem mernek charter járatokat indítani a magyar utazási irodák

MTI
2013. november 26. 09:33

Egyelőre csak tucatnyi cég vállalkozik 2014-ben charteres utazásszervezésre a mintegy 1200 regisztrált hazai iroda közül, az általuk 2014-re igazolt kaució mértéke a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal legfrissebb adatai szerint alig haladja meg a 6 milliárd forintot - számol be róla a Világgazdaság.

A végleges adatok a lap keddi cikke szerint csak januárban állnak majd rendelkezésre, de az szinte biztos, hogy a 2013-as szintet nem éri el a piac, amikor 24 cég vállalkozott charteres utazásszervezésre 9 milliárd forintos kaucióval.

Ennek egyik fő oka, hogy a tunéziai és az egyiptomi válság miatt becsődölt a Best Reisen, amely a második legnagyobb, 1,2 milliárd forintos kaucióval rendelkezett.

A charterező cégeknek a magasabb kockázat nyomán 20 százalék a kaució, de minimum 20 millió forint, a nem chartereztető utazásszervezőknél 12 százalék. A biztosíték összegéből kell fedezni az utazás megkezdése után hoppon maradt utasok, valamint a kényszerű kint tartózkodás költségeit, az egyéb jogosultakat a fennmaradó összegből kártalanítják.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?