15 °C Budapest

Jegyárat emel a Sziget és a Balaton Sound is

2013. november 5. 09:32

Teltházas koncertekkel indul az őszi szezon a Sportarénában, jövőre drágul a Sziget és a Balaton Sound - írja a Világgazdaság.

A régióban ugyan továbbra is jelentős versenyhátránnyal küzd a hazai koncertpiac (például a Puskás Ferenc stadion átépítése, vagy a jegyárakat terhelő magas áfa miatt), de a Papp László Sportaréna eseménynaptárát böngészve azért kiderül, hogy novembertől februárig újra megáll néhány nemzetközi sztár turnébusza Budapesten. Most csütörtökön a több mint 45 millió eladott kislemezzel büszkélkedő Bruno Mars ad teltházas koncertet, pénteken pedig a kanadai Nickelback banda mutatja be válogatáslemezét, szintén teltház előtt - írja a Világgazdaság.

Ez mintegy 12 ezer, illetve a Nickelback esetében 7 ezer embert jelent, tehát a 10-13 ezer forintba kerülő jegyeket azért még a magyar piacon is el lehet adni.

Mivel az idén kifejezetten nehezen állt össze a Sziget fesztivál zenei programja, ezért a szervezőknek mindenképpen lépniük kellett. "Egy héttel későbbre toltuk a fesztivált, mert abban bízunk, hogy augusztus 11-től valamivel talán könnyebben lehet elcsípni zenekarokat. Addigra Amerikában és Japánban már véget érnek a fesztiválok. Bár már eddig is sok elutasítást kaptunk" - mondta a lapnak Gerendai Károly. A Sziget ügyvezető igazgatója hozzátette: átlagosan 5 százalékkal jövőre is emelik az árakat. Ennél nagyobb drágulás lesz a Balaton Soundnál, ott ugyanis a nagyobb kereslet miatt nagyobb jegyáremelés is belefér.

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 24. vasárnap
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
A siketek világnapja
Szeptember 24.
Tengerészeti világnap
Szeptember 24.
A fehér kendő napja
Szeptember 24.
A szív világnapja
Szeptember 24.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. szeptember 23. 19:18
Hello vidék  |  2023. szeptember 24. 06:30
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM