2 °C Budapest

Bukták a luxusutazást a magyar orvosok: fejenként 500 ezret fizettek

Pénzcentrum
2013. október 25. 09:02

Hatvan magyar orvost csábított Floridába egy budapesti cég, hogy kedvezményes tengerentúli konferencián vegyenek részt. Az ajánlat azonban túl szép volt, hogy igaz legyen.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

"Egy budapesti cég kereset meg bennünket, 45 százalékos kedvezménnyel kecsegtetve. Az extra programoktól függően a részvételért 400-500 ezer forintot fizettünk be" - mondta el a Blikknek a rászedett doktorok egyike. "Ha valaki egy hozzátartozóját is magával akarta vinni, legalább 600 ezer forintot fizethetett."

Az orvosoknak szeptember végéig kellett volna megkapniuk az utazási információkat, ám hiába is érdeklődtek a cégnél, kitérő válaszokat kaptak. Október 22-én utaztak volna, a hónap elején levelet kaptak a cégtől, arról hogy többet, pontosan 800 ezer forintot kellene fizetniük az utazásért. A levélben persze biztosították az orvosokat arról, hogy ha az új feltételek mellett nem kérnek az utazásból, úgy az átutalt pénzüket visszakapják.

Az ígéretes kiruccanástól mindenki elállt, a pénzüket azonban azóta sem látták. Mint mondják, a komoly áremelés után a cég szinte elérhetetlenné vált, ha sikerült is beszélni egy alkalmazottal, ő elhárította a felelősséget.

A rendőrséghez mintegy 30 feljelentés érkezett az ország minden részéről, több megyéből is. Üzletszerűen elkövetett csalás gyanúja miatt indult eljárás.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?