0 °C Budapest

Bukták a luxusutazást a magyar orvosok: fejenként 500 ezret fizettek

Pénzcentrum
2013. október 25. 09:02

Hatvan magyar orvost csábított Floridába egy budapesti cég, hogy kedvezményes tengerentúli konferencián vegyenek részt. Az ajánlat azonban túl szép volt, hogy igaz legyen.

"Egy budapesti cég kereset meg bennünket, 45 százalékos kedvezménnyel kecsegtetve. Az extra programoktól függően a részvételért 400-500 ezer forintot fizettünk be" - mondta el a Blikknek a rászedett doktorok egyike. "Ha valaki egy hozzátartozóját is magával akarta vinni, legalább 600 ezer forintot fizethetett."

Az orvosoknak szeptember végéig kellett volna megkapniuk az utazási információkat, ám hiába is érdeklődtek a cégnél, kitérő válaszokat kaptak. Október 22-én utaztak volna, a hónap elején levelet kaptak a cégtől, arról hogy többet, pontosan 800 ezer forintot kellene fizetniük az utazásért. A levélben persze biztosították az orvosokat arról, hogy ha az új feltételek mellett nem kérnek az utazásból, úgy az átutalt pénzüket visszakapják.

Az ígéretes kiruccanástól mindenki elállt, a pénzüket azonban azóta sem látták. Mint mondják, a komoly áremelés után a cég szinte elérhetetlenné vált, ha sikerült is beszélni egy alkalmazottal, ő elhárította a felelősséget.

A rendőrséghez mintegy 30 feljelentés érkezett az ország minden részéről, több megyéből is. Üzletszerűen elkövetett csalás gyanúja miatt indult eljárás.

NEKED AJÁNLJUK
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?