18 °C Budapest

Két szabadstrand nyílt a Dunán

MTI
2013. július 26. 17:14

Megnyílt a szabadstrand Alsó- és Felsőgödön, miután az utolsó engedélyek is beérkeztek - tájékoztatta a Pest megyei város főépítésze pénteken az MTI-t.

Tarjányi Judit elmondta, hogy az alsógödi Béke út, illetve a felsőgödi Duna út végén lévő strandokon a vízben bóják, a parton táblák jelzik a fürdésre igénybe vehető területet. A Duna vize mindkét helyen kiváló minőségű, a két partszakaszon mosdó, öltöző és elsősegélynyújtó pont áll a strandolók rendelkezésére.

A főépítész közlése szerint a felsőgödi strandon új büfé épült, a csónakházat felújították, a vendégek csónakot és kerékpárt is bérelhetnek.

Jó minőségű a víz a gödi homokszigetnél is, ahol szintén lehet fürdeni a Dunában, bár ott nem áll rendelkezésre a strandokon megszokott infrastruktúra - tette hozzá Tarjányi Judit.

NEKED AJÁNLJUK
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem