23 °C Budapest

Ezektől az éttermektől kell félni Budapesten? A lista

Pénzcentrum
2013. június 17. 05:34

Az elmúlt napokban, a nyári turisztikai csúcsszezon kezdetéhez igazítva több olyan hír is megjelent a hazai sajtóban, amely átverős, túlszámlázó éttermekről, bárokról, becsapós éttermekről és becsapott vendégekről szólnak. Az áldozatok elsősorban turisták, akik sokszor nehezen ismerik ki magukat a magyar viszonyok között. A Pénzcentrum.hu most mutatja, hol vannak azok a helyek, amelyektől óva intik a Budapestre látogató turistákat.

Az elmúlt napokban - részben a turisztikai csúcsszezon kezdetével megszaporodtak azok a híradások, amelyek átverős, becsapós, túlszámlázós, elképesztő árakkal dolgozó éttermekről, bárokról szólnak. Egy belvárosi, Dorottya utcai vendéglátóhelyen például nemrég három pálinkáért 18 ezer forintot, egy pohár fehérborért 12 ezer forintot kértek el egy külföldi vendégtől. Az online fórumokon is panaszkodnak a turisták: volt, aki arról számolt be, hogy tízszer akkora összegről kapott számlát, mint azt várta.


Többen arról írnak, hogy csinos lányok csalogatják be a külföldieket a helyre, fizetéskor azonban - amikor a turisták a finoman szólva is irreális árak miatt reklamálnak - a személyzet meglehetősen agresszívvá válik, sokszor a hely egy-egy munkatársa kíséri el őket a legközelebb bankjegykiadó automatáig.

A számlázási viták miatt a rendőrségnek is többször ki kellett már szállnia a helyszínre. Az V. kerületi önkormányzat pedig az étteremnek helyet adó ingatlan tulajdonosával kezdeményezett tárgyalást annak érdekében, hogy mondja fel a vendéglátóhely bérleti szerződését.

Az étterem vezetője a napokban az Origónak nyilatkozva azzal védekezett, hogy "az ajtón is kint vannak az árak, arról nem tehetek, ha nem tudják, amikor fél tizenegykor bejönnek, és keresztbe áll a szemük. Drága a környék, magasak a bérleti díjak, majdnem 500 ezer forint. Ráadásul be kell fizetni az adókat, forgalom pedig nem nagyon van, ennél nem lehet olcsóbban megúszni."

Több átverős helyre figyelmeztetnek a követségek

A veszélyes éttermekre a nagykövetségek is igyekeznek felhívni az utazók figyelmét. Az Egyesült Államok követségének honlapja külön fejezetet szentel azoknak a kluboknak és éttermeknek, amelyek problémásak lehetnek, igaz, konkrét neveket nem, csak címeket írnak le.

Ezek most a csúcséttermek Magyarországon: itt a lista! - KATTINTS

Mint írják, a legtöbb klub és étterem Budapesten a jogszabályokat betartva működik, és jó ár-érték arányú szolgáltatást nyújtanak. Vannak azonban olyan éttermek, amelyekről számos panasz érkezett a nagykövetség felé, etikátlan üzleti gyakorlatuk miatt. Az amerikai turisták elsősorban túlszámlázásra, inzultusra panaszkodnak, sőt, olyan helyről is tudnak, ahol konkrétan valamilyen droggal elkábították a vendéget.

Ezek a magyarok kedvenc éttermei 2013-ban: itt a lista! - KATTINTS

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A tájékoztató szerint a legtöbb átverős hely Budapest belvárosában, az V. kerületben található. Bár a problémás bárok, éttermek nevét nem közlik, felsorolják, hogy pontosan hol találhatóak azok, amelyeket érdemes elkerülni az utazóknak:

- Night Club az Andrássy út és az Eötvös utca sarkán (VI. kerület)

- Night Club a Kiss József utca és a Rákóczi út kereszteződésénél (VIII. kerület)

- Night Club a Váci utca és a Régiposta utca sarkán, lifttel lehet megközelíteni (V. kerület)

A nagykövetség azt tanácsolja, hogy a turisták legyenek óvatosak a túlságosan segítőkésznek tűnő taxisofőrökkel, ne menjenek olyan bárba, étterembe, ahol nincsenek feltüntetve az árak, kérjék ki az étlapot fogyasztás előtt, és lehetőleg tartsák maguknál a fizetésig.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?