Ezektől az éttermektől kell félni Budapesten? A lista

Pénzcentrum
2013. június 17. 05:34

Az elmúlt napokban, a nyári turisztikai csúcsszezon kezdetéhez igazítva több olyan hír is megjelent a hazai sajtóban, amely átverős, túlszámlázó éttermekről, bárokról, becsapós éttermekről és becsapott vendégekről szólnak. Az áldozatok elsősorban turisták, akik sokszor nehezen ismerik ki magukat a magyar viszonyok között. A Pénzcentrum.hu most mutatja, hol vannak azok a helyek, amelyektől óva intik a Budapestre látogató turistákat.

Az elmúlt napokban - részben a turisztikai csúcsszezon kezdetével megszaporodtak azok a híradások, amelyek átverős, becsapós, túlszámlázós, elképesztő árakkal dolgozó éttermekről, bárokról szólnak. Egy belvárosi, Dorottya utcai vendéglátóhelyen például nemrég három pálinkáért 18 ezer forintot, egy pohár fehérborért 12 ezer forintot kértek el egy külföldi vendégtől. Az online fórumokon is panaszkodnak a turisták: volt, aki arról számolt be, hogy tízszer akkora összegről kapott számlát, mint azt várta.


Többen arról írnak, hogy csinos lányok csalogatják be a külföldieket a helyre, fizetéskor azonban - amikor a turisták a finoman szólva is irreális árak miatt reklamálnak - a személyzet meglehetősen agresszívvá válik, sokszor a hely egy-egy munkatársa kíséri el őket a legközelebb bankjegykiadó automatáig.

A számlázási viták miatt a rendőrségnek is többször ki kellett már szállnia a helyszínre. Az V. kerületi önkormányzat pedig az étteremnek helyet adó ingatlan tulajdonosával kezdeményezett tárgyalást annak érdekében, hogy mondja fel a vendéglátóhely bérleti szerződését.

Az étterem vezetője a napokban az Origónak nyilatkozva azzal védekezett, hogy "az ajtón is kint vannak az árak, arról nem tehetek, ha nem tudják, amikor fél tizenegykor bejönnek, és keresztbe áll a szemük. Drága a környék, magasak a bérleti díjak, majdnem 500 ezer forint. Ráadásul be kell fizetni az adókat, forgalom pedig nem nagyon van, ennél nem lehet olcsóbban megúszni."

Több átverős helyre figyelmeztetnek a követségek

A veszélyes éttermekre a nagykövetségek is igyekeznek felhívni az utazók figyelmét. Az Egyesült Államok követségének honlapja külön fejezetet szentel azoknak a kluboknak és éttermeknek, amelyek problémásak lehetnek, igaz, konkrét neveket nem, csak címeket írnak le.

Ezek most a csúcséttermek Magyarországon: itt a lista! - KATTINTS

Mint írják, a legtöbb klub és étterem Budapesten a jogszabályokat betartva működik, és jó ár-érték arányú szolgáltatást nyújtanak. Vannak azonban olyan éttermek, amelyekről számos panasz érkezett a nagykövetség felé, etikátlan üzleti gyakorlatuk miatt. Az amerikai turisták elsősorban túlszámlázásra, inzultusra panaszkodnak, sőt, olyan helyről is tudnak, ahol konkrétan valamilyen droggal elkábították a vendéget.

Ezek a magyarok kedvenc éttermei 2013-ban: itt a lista! - KATTINTS

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A tájékoztató szerint a legtöbb átverős hely Budapest belvárosában, az V. kerületben található. Bár a problémás bárok, éttermek nevét nem közlik, felsorolják, hogy pontosan hol találhatóak azok, amelyeket érdemes elkerülni az utazóknak:

- Night Club az Andrássy út és az Eötvös utca sarkán (VI. kerület)

- Night Club a Kiss József utca és a Rákóczi út kereszteződésénél (VIII. kerület)

- Night Club a Váci utca és a Régiposta utca sarkán, lifttel lehet megközelíteni (V. kerület)

A nagykövetség azt tanácsolja, hogy a turisták legyenek óvatosak a túlságosan segítőkésznek tűnő taxisofőrökkel, ne menjenek olyan bárba, étterembe, ahol nincsenek feltüntetve az árak, kérjék ki az étlapot fogyasztás előtt, és lehetőleg tartsák maguknál a fizetésig.

NEKED AJÁNLJUK
Így szerezheted meg az első 100 vevőd

Egy új vállalkozás indítása vagy egy új termék bevezetése mindig izgalmas, de ugyanakkor kihívásokkal teli időszakot jelent az üzleti életben.

Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 11. vasárnap
Barnabás
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 10. 19:16