32 °C Budapest

Címke: túlszámlázás (20 cikk)

MTI | 2013. június 26. 17:33

350 ezer magyar család gázszámláját engedik el

Csaknem 420 ezer hibás számlát küldött ki a közelmúltban a Tigáz, amiért akár százmillió forintos bírságot is kaphatna, ám a fogyasztóvédelmi hatóság kész eltekinteni ettől, ha a szolgáltató vállalja egyebek mellett azt, hogy kártalanítja az érintett fogyasztókat - közölte Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője.

Magyar Nemzet | 2013. május 31. 08:35

Egy évet csúsztak a gázszámlákkal: már nem kell befizetniük

Másodfokú, jogerős ítéletet hozott csütörtökön a Fővárosi Törvényszék a Főtáv túlszámlázása miatt károsult ügyfeleket segítő Optima Fide civil kezdeményezés egyik alapító tagjának ügyében - tudta meg a Magyar Nemzet Szita Monika Évától, az egyesület egyik tagjától.

Pénzcentrum | 2012. augusztus 22. 15:15

A nyugdíjasok legalább jól járnak, mindenki más fizethet

Igencsak megosztotta a Pénzcentrum.hu olvasóit az a - néhány hónappal ezelőtti- hír, hogy tranzakciós költséget számítanak fel a postai utalványokon, azaz a jól ismert sárga csekken befizetett számlák után a távközlési szolgáltatók. Mivel a fogyasztóvédelmi törvény nyári módosítása szabályozta a tranzakciós díj kérdését, sokan azt gondolták, hogy díjmentesek maradtak a sárga csekkek. A legnagyobb szolgáltatónál ugyanakkor a nyugdíjasoknak ingyenes a csekkezés.

Pénzcentrum | 2012. április 8. 07:47

Megint a magyar nyugdíjasokon csattan az ostor?

Májustól bruttó 142 forintos tranzakciós költséget számít fel a postai utalványokon, azaz a jól ismert sárga csekken- befizetett számlák után a Magyar Telekom. A távközlési szolgáltató környezetvédelmi okokkal indokolja a lépést, a fogyasztóvédők és a nyugdíjasok tiltakoznak, a következmények azonban messzebbre is vezethetnek.

Pénzcentrum | 2011. június 6. 08:32

PSZÁF: milliárdos kárt okoztak a magánnyugdíjpénztárak

Az elmúlt napokban szárnyra kapott hírek szerint a PSZÁF négy magánnyugdíjpénztárnál is azt állapította meg, hogy befektetéseiknél nem a tagok érdekeit képviselték. A Napi Gazdaság értesülései szerint a kérdéses pénztárak az ING, az Aegon, az AXA és az OTP magánkasszája.

Pénzcentrum | 2011. március 28. 14:20

Dühöngő pizzás a pesti belvárosban - blog

Izgalmas pizzavacsorába csöppent a minap a Pénzcentrum.hu olvasója: se számla, se sörök, se elfogadható vendéglátós hozzáállás. A végén persze valaki fizetni fog.

Pénzcentrum | 2011. március 11. 16:02

Túlszámlázás? Reagált az EMFESZ

Mint ahogy arról a Pénzcentrum.hu is beszámolt korábban, számos lakossági bejelentés érkezett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz (NFH) a gázszolgáltatási engedélyét elvesztő EMFESZ túl magasnak látszó végszámláinak kapcsán. Az EMFESZ éppen ezért szükségesnek tartja, hogy az elmúlt napok során a sajtóban - a vállalat által kiadott számlákkal kapcsolatosan megjelent információkat - tételesen cáfolja, egyúttal a kialakult helyzettel kapcsolatos tényeket összefoglalja.

Pénzcentrum | 2010. november 22. 05:20

Megfojt a sok sárga csekk? Íme a XXI. századi megoldások

Pénzt feladni sárga csekken a legjobb - gondolja a legtöbb magyar. Az élénk színű papírfecni által nyújtott biztonságot azonban drágán megfizetjük. A csekk készítésének és kiküldésének költségét a kibocsájtó kifizetteti az ügyfeleivel. Csoportos beszedési megbízással, állandó vagy egyedi banki átutalási megbízással ezek a kiadások csökkenthetőek.

Pénzcentrum | 2010. november 9. 16:58

Kebelbotrány a zöldségesnél: így húzták le a vevőket

Vígjátékba illő eset történt a minap egy brit szupermarketben. Egy vevő zöldséget vásárolt, de 5 fonttal (1500 forint) többet kellett fizetni, mert a mérleget kezelő eladó mellei belelógtak a mérleg kosarába.