10 °C Budapest

Ezek a legjobb balatoni halbüfék, éttermek 2012-ben - itt a lista!

Pénzcentrum
2012. augusztus 3. 04:59

Elkészült a legjobb balatoni éttermek 2012-es listája. Az összesítés szerint továbbra is a balatonszemesi Kistücsök étterem a legkedveltebb tóparti vendéglátóhely, akadnak azonban meglepetések is a listán. Annak sem kell azonban aggódnia, aki az étterminél alacsonyabb árfekvésű helyre menne - idén ugyanis újdonságként elkészítették a legjobb tóparti halsütők toplistáját is. A legjobb tizenegy balatoni halbüfé közé többek között siófoki, szigligeti, lellei, fűzfői és füredi árus is bekerült.

Nem árt körültekintőnek lenni a Balaton partján, főként, ha egy jót enne az arra tévedő egyszeri turista. Még ma is egymást érik ugyanis az úgynevezett "becsali" csárdák, s a fantáziátlan kisvendéglők, ahonnan többnyire rossz szájízzel távozik az ember, s ez csak részben írható az étel rovására. Mindezek ellenére akadnak igazán kitűnő vendéglátóhelyek is a magyar tenger környékén - ezeket gyűjtötte szokásához híven egy csokorba a Magyar Konyha.


A tavalyi összesítéshez hasonlóan idén is a balatonszemesi Kistücsök étterem állhatott fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. A magazin beszámolója szerint ez nem is csoda, hiszen idén még gyorsabb a kiszolgálás, mint egy évvel ezelőtt. Sőt, azon túl, hogy érdekes újdonságok kerültek fel az idei étlapra is, még a konyha is alapos felújításon esett át. A Kistücsök tehát megőrizte első helyét - ez nem mondható el azonban a többi korábbi dobogósról. A tavalyi második helyezett, a Villa Medici Hotel & Restaurant helyét idén a Söptei pincészet és étterem vette át. Arról nem is beszélve, hogy a korábbi ezüstérmes fel sem fért a 2012-es top13-as listára. A tavalyi bronzérmes, Chateau Visz pedig idén csak a 4. helyig jutott, dobogós helyét ezúttal a köveskáli Kővirág panzió és étterem vette át.

Kattints: "Ezek a legjobb balatoni strandok 2012-ben"

Amennyiben elhelyezzük a térképen a top 13-as listában szereplő éttermeket, jól láthatóvá válik, hogy a legjobb vendéglátóhelyek szinte körbeölelik a Balatont. Talán csak a tó keleti, illetve dél-nyugati partja az, ahonnan messzebb kel autóznia annak, aki felkeresné, valamelyik kulináris központot. Bár a régió fő turisztikai vonzerejét továbbra is maga a Balaton partja jelenti, a fürdőzési és vitorlázási lehetőségek sokaságával - a tó idegenforgalmának megújulásához ennek ellenére egyre inkább szükség lenne a minőségi szolgáltatást nyújtó helyek térhódítására.

>>> Kattints ide és nézd meg pontosan hol találhatóak a legjobb balatoni éttermek 2012-ben <<<


Haj, de jó: a hal, de jó!

A gasztronómiai magazin a legjobb éttermeken túl elkészítette a legjobb tóparti halsütők, halbüfék top 11-es listáját is. A legjobb tizenegy balatoni halbüfé közé többek között siófoki, szigligeti, lellei, fűzfői és füredi árus is bekerült. A magazin összeállítása szerint a prímet a siófoki Sió halsütő viszi, míg a képzeletbeli dobogó második, illetve harmadik fokán Oszi bácsi szigligeti keszegsütője és a lellei Nádfedeles halsütő következik sorrendben. A legtöbb helyen persze hekket esznek az emberek, de a balatoni halakat: keszeget és süllőt is árulják. Fűszerkeverékkel vagy anélkül, minden tulajdonos másra esküszik, de mindenhol rengetegen vannak, amíg tart a szezon. Sőt van olyan hely, ahol később is.

Kattints: "Ingyenes strandok a Balatonnál: itt a lista!"

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hiába van bőven hal a Balatonban, a tóparti büfék és vendéglők a legtöbb helyen nem frissen fogott, jó minőségű halakat, hanem argentin fagyasztott hekket kínálnak. Balázs Árpád, Siófok polgármestere szerint ennek oka, hogy a Balatoni Halászati Zrt. korábbi halbolt-, illetve halsütöde-hálózatát valósággal elkótyavetyélték. Az egyetlen siófoki bolt, ahol lehet balatoni halat kapni, úgy létezik, hogy az önkormányzat megvásárolta a halászati cégtől, azután bérbe adta neki. Egyébként már az is megszűnt volna" - mondta a Balaton parti város vezetője korábban a Magyar Rádiónak.


A helyzet megváltoztatására a siófoki polgármester szerint célszerű lenne újra kialakítani egy halértékesítési hálózatot részben a halászati zrt. forrásaiból, részben pedig vállalkozók bevonásával. Balázs Árpád ugyancsak jó megoldásnak tartaná, ha a horgászok számára is lehetővé tennék, hogy halüzleteknek is eladják a fogásukat, ne kelljen házalniuk a vendéglősöknél. Jó kezdeményezésnek tűnik ugyanakkor a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. idei újdonsága. A vállalat ugyanis egy speciális mobil halsütőt üzemeltet a nyári szezonban. A mobil halsütöde nyár végéig minden hétvégén más-más Balaton-parti településen üzemel. A mozgó büfével az a céljuk, hogy visszaszorítsák a nem balatoni halak fogyasztását.

Amennyiben Te is tudsz értékelhető vendéglátóegységet a Balaton környékén - legyen az egy jó étterem, egy halbüfé, vagy akár egy cukrászda -, írd meg a penzcentrum@penzcentrum.hu e-mail címre.

 

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?