3 °C Budapest

Újabb magyar celebétterem bukott be...

Pénzcentrum
2012. június 23. 12:04

Az önkormányzat 25 millió forintért visszavásárolja Szeged olimpiai bajnokától, a londoni játékokra készülő Douchev-Janics Natasától az egykori, kultikus Bárka étteremnek otthont adó ingatlant.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Szegedma.hu információi szerint a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Douchev-Janics Natasa érdekeltségi körébe tartozó cég 2008. január 3-án vette meg a legendás szegedi kisvendéglőt bruttó 24 millió 850 ezer forintért. A több mint százéves, városképi védettségű ingatlant azzal a feltétellel adta el a város, hogy az új tulajdonos a jogerős építési engedély kiállítását követő másfél éven belül felújítja. Ha ez határidőre - 2010. augusztus végére - mégsem készülne el, napi 1000 forintos kötbért köteles fizetni. A NATASA '82 Kft. aztán a világgazdasági válságra hivatkozva 12 hónapos határidő-hosszabbítást kért, később azonban már jelezte, hogy nem tudja megvalósítani az eredeti elképzelést, miszerint a helyiséget az eredeti funkciójának megfelelően felújítsa és üzemeltesse, ezért felajánlotta az ingatlant az önkormányzatnak visszavásárlásra.

A vagyongazdálkodási bizottság április 26-i ülésén hagyta jóvá a visszavételéről szóló javaslatot, a pénzügyi bizottság pedig most június 18-án vette napirendre a kérdést, és két tartózkodás mellett úgy döntött, hogy az önkormányzat vásárolja vissza a volt Bárka étterem épületét a NATASA '82 Kft.-től bruttó 25 millió 146 ezer forintos áron (ezt az összeget egy értékbecslő felmérése alapján határozták meg). Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a továbbiakban Szeged városa gondoskodik a 10 éve szendergő egykori neves étterem épületéről.

Nem mennek annyira a celebéttermek

Magyarországon divattá vált, hogy hírességek éttermekbe fektetnek, sőt, sokszor vezetik is azt. Az elmúlt hónapokban azonban arról szóltak a hírek, hogy több celebétterem is bedőlt.

Bajor Imre Kicsihuszár nevű vendéglője két éve ment csődbe: a belvárosi helyre júniusban került lakat. Bajor és üzlettársa egymást okolták azért, hogy nem megy a bolt.

Tavaly nyár elején zárt be az Armani Caffé az Andrássy úton. Az olasz divatmárka első magyarországi étterme az egy éves születésnapját sem élhette meg. A bulvárlapokból is ismert Kedves Ferenc, az Armani üzlet és étterem magyarországi franchise partnere a megnyitón elmondta, hogy az olasz divatcégnek a tárgyalások során kifejezett kikötése volt, hogy az Andrássy úton nyíljon meg a budapesti üzlet.

2010 októberben pedig váratlanul bezárt Schobert Norbi Update Caféja a szentendrei korzón. A fitneszguru bevallotta: az étterem kétéves fennállása alatt nem hozott bevételt a családi kasszának.

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 18. kedd
Piroska
3. hét
Január 18.
Micimackó napja
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?