Újabb magyar celebétterem bukott be...

Pénzcentrum
2012. június 23. 12:04

Az önkormányzat 25 millió forintért visszavásárolja Szeged olimpiai bajnokától, a londoni játékokra készülő Douchev-Janics Natasától az egykori, kultikus Bárka étteremnek otthont adó ingatlant.

A Szegedma.hu információi szerint a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Douchev-Janics Natasa érdekeltségi körébe tartozó cég 2008. január 3-án vette meg a legendás szegedi kisvendéglőt bruttó 24 millió 850 ezer forintért. A több mint százéves, városképi védettségű ingatlant azzal a feltétellel adta el a város, hogy az új tulajdonos a jogerős építési engedély kiállítását követő másfél éven belül felújítja. Ha ez határidőre - 2010. augusztus végére - mégsem készülne el, napi 1000 forintos kötbért köteles fizetni. A NATASA '82 Kft. aztán a világgazdasági válságra hivatkozva 12 hónapos határidő-hosszabbítást kért, később azonban már jelezte, hogy nem tudja megvalósítani az eredeti elképzelést, miszerint a helyiséget az eredeti funkciójának megfelelően felújítsa és üzemeltesse, ezért felajánlotta az ingatlant az önkormányzatnak visszavásárlásra.

A vagyongazdálkodási bizottság április 26-i ülésén hagyta jóvá a visszavételéről szóló javaslatot, a pénzügyi bizottság pedig most június 18-án vette napirendre a kérdést, és két tartózkodás mellett úgy döntött, hogy az önkormányzat vásárolja vissza a volt Bárka étterem épületét a NATASA '82 Kft.-től bruttó 25 millió 146 ezer forintos áron (ezt az összeget egy értékbecslő felmérése alapján határozták meg). Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a továbbiakban Szeged városa gondoskodik a 10 éve szendergő egykori neves étterem épületéről.

Nem mennek annyira a celebéttermek

Magyarországon divattá vált, hogy hírességek éttermekbe fektetnek, sőt, sokszor vezetik is azt. Az elmúlt hónapokban azonban arról szóltak a hírek, hogy több celebétterem is bedőlt.

Bajor Imre Kicsihuszár nevű vendéglője két éve ment csődbe: a belvárosi helyre júniusban került lakat. Bajor és üzlettársa egymást okolták azért, hogy nem megy a bolt.

Tavaly nyár elején zárt be az Armani Caffé az Andrássy úton. Az olasz divatmárka első magyarországi étterme az egy éves születésnapját sem élhette meg. A bulvárlapokból is ismert Kedves Ferenc, az Armani üzlet és étterem magyarországi franchise partnere a megnyitón elmondta, hogy az olasz divatcégnek a tárgyalások során kifejezett kikötése volt, hogy az Andrássy úton nyíljon meg a budapesti üzlet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

2010 októberben pedig váratlanul bezárt Schobert Norbi Update Caféja a szentendrei korzón. A fitneszguru bevallotta: az étterem kétéves fennállása alatt nem hozott bevételt a családi kasszának.

 

NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 4. vasárnap
Bulcsú
22. hét
Június 4.
Szentháromság
Június 4.
Pedagógusnap
Június 4.
Az építők napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04