14 °C Budapest

Ingyenes strandok a Balatonnál: itt a lista!

Pénzcentrum
2012. július 6. 05:24

Több tucatnyi ingyenes-és szabadstrand vár a Balatonnál Az előrejelzések szerint a hétvégén is folytatódik a kánikula, a hőség, és a jövő héten is csak lassan mérséklődik a meleg. Ezekben a napokban sokan veszik az irányt a Balaton felé, hiszen a magyar tenger hőmérséklete 26-27°C - a Pénzcentrum.hu pedig mutatja az ingyenes strandok teljes listáját.

Teljes erőbedobással dübörög a nyár, a hétvégén is kánikulára, 34-35 fokos csúcshőmérsékletre számíthatunk. A nagy melegben sokan a fürdők, strandok felé veszik az irányt, a felmérések szerint a legnépszerűbb belföldi desztinációnak továbbra is a Balaton számít.

A Magyar Turizmus Zrt. idei felmérése szerint idén tízből négy család a Balatont választja, 8% látogat el az Észak-Alföld régióba, közel 8% pedig az Észak-Magyarország turisztikai régiót keresi majd fel. A belföldi utazás átlagos hossza a tervek szerint 5 éjszaka lesz - a 2011-es eredményekhez képest nőtt a tervezett utazások hossza. A belföldön utazni szándékozók a leghosszabb időt (7,51 éjszakát) a Balatonnál szeretnék eltölteni. A Balatonnál az igénybe venni kívánt szálláshelyek egyötöde saját nyaraló lesz, további közel egyötödében ismerősöknél, rokonoknál szállnak meg, de az utazások háromötöde esetében fizetős szálláshelyet fognak igénybe venni.

KATTINTS A LISTÁKHOZ:

Szabadstrandok a DÉLI parton

Szabadstrandok az ÉSZAKI parton

A Balaton nem játszótér

A rendőrség arra figyelmezteti a Balatonnál nyaralókat, hogy egy-egy kánikulai hétvégén akár több százezer ember tartózkodhat a vízben, ezért különösen fontos betartani a szabad vizekben való fürdés szabályait.

Kiemelték, hogy a gyengén úszók csak sekély vízben fürödjenek, a szélben elsodródó fürdőeszközök és játékok után ne ússzon be senki a mély vízbe, ha mégis megteszi és elsodródik, akkor kapaszkodjon a fürdőeszközbe a segítség megérkezéséig. Nem szabad a fürdés vagy vízi jármű használata előtt alkoholt vagy más kábító anyagot fogyasztani, és közvetlenül étkezés után vízbe menni. Tilos felhevült testtel a vízbe ugrani, előtte le kell mosakodni. Nem tanácsos vízi járművön vagy felfújható fürdőeszközön, gumicsónakban, gumimatracon elaludni, amikor az a vízben van.

Sorra lopták a kocsikat a Balatonnál: pofonegyszerű a módszer - KATTINTS!

A Balaton medre - főként a sekélyebb déli parton - a bemaródások mentén hirtelen mélyülhet, ami nem látszik. Ezért ismeretlen helyen óvatosan fel kell mérni a meder jellemzőit fürdőzés előtt. Lehetőleg senki ne tartózkodjon egyedül a vízben, mert akár egy rövid ideig tartó eszméletvesztés is fulladáshoz vezethet - figyelmeztetett a rendőrség.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

KATTINTS A LISTÁKHOZ:

A legjobb strandok az Északi parton

A legjobb strandok a Déli parton

Hat éven aluli, továbbá úszni nem tudó 12 éven aluli gyermek csak felnőtt közvetlen felügyelete mellett fürödhet a szabad vizekben. Tilos fürdeni hajóútban, kikötők, hajóállomások, vízi sporteszköz közlekedésére szolgáló pályák területén, valamint éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, kivéve ha a vízfelület megvilágított.

A Balatonon áprilistól október végéig viharjelző szolgálat működik, amelynek állomásai több irányból is jól láthatóak. Az elsőfokú, percenként negyvenötször felvillanó viharjelzés esetén a parttól 500 méternél nagyobb távolságra tilos fürdőzni. A másodfokú, percenként kilencvenszer felvillanó sárga fényjelzés esetén pedig tilos fürödni.


A rendőrök arra kérik a strandolókat, hogy ne vigyenek magukkal nagy értékű műszaki cikkeket, ékszereket; minden évben több bejelentés érkezik arról, hogy számítógépek, mobiltelefonok tűnnek el.

Fontos hangsúlyozni azt is, hogy az autóban sem szabad értékeket hagyni, mivel a megnövekedő autóforgalom miatt a feltörések száma is emelkedik - tette hozzá az osztályvezető. A rendőrség fokozott járőrözést tart a fürdők környékén, de csak akkor lehet hatékonyan megelőzni az ilyen bűneseteket, ha nem "trezorként" használják az autókat.

Szabadstrandok a DÉLI parton

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm