A fapados sem olcsó: nem árt elolvasni az apróbetűt

Pénzcentrum
2012. április 26. 08:32

Drasztikusan megnőtt a diszkont-légitársaságok járatkínálata, illetve hirdetési aktivitása. Ugyanakkor nem árt, ha figyelünk, egyes légitársaságoknál ugyanis megsokszorozódik a jegyár, mire a foglalás végére ér egy utas - írja a Népszabadság.

A Ryanair például 2500, sőt ezerforintos jegyárakkal is csábítja az utasait, s a rendszerében valóban vannak ilyen olcsó ajánlatok. Ugyanakkor ez még korántsem azt jelenti, hogy ténylegesen ennyit kell fizetnünk, mire befejezzük a foglalást.

Leginkább a csomagra érdemes odafigyelni, mert a fapadosok nagyon szigorúan veszik a kézipoggyászok egyébként cégenként változó méretkorlátozását és a súlyhatárt. A feladott csomagért minden diszkonttársaságnál fizetni kell, de ennek mértéke társaságonként igen változó.

Emellett figyelnünk kell a fizetési metódusra is: az átutalás rendszerint olcsóbb, mint a hitelkártya használata, s a légitársaságok egy adott bank szolgáltatásának igénybevételét is előírhatják a kedvezményes tarifáért cserébe, vagy ki kell fizetnünk a kártyadíjat.

A kártyadíjat pedig személyenként és szakaszonként kell kifizetni, tehát két ember retúrjegyére négy foglalási díjat számolnak fel. Arról nem is beszélve, hogy van, ahol az online és a reptéri check-in is fizetős.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?