0 °C Budapest

A fapados sem olcsó: nem árt elolvasni az apróbetűt

Pénzcentrum
2012. április 26. 08:32

Drasztikusan megnőtt a diszkont-légitársaságok járatkínálata, illetve hirdetési aktivitása. Ugyanakkor nem árt, ha figyelünk, egyes légitársaságoknál ugyanis megsokszorozódik a jegyár, mire a foglalás végére ér egy utas - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Ryanair például 2500, sőt ezerforintos jegyárakkal is csábítja az utasait, s a rendszerében valóban vannak ilyen olcsó ajánlatok. Ugyanakkor ez még korántsem azt jelenti, hogy ténylegesen ennyit kell fizetnünk, mire befejezzük a foglalást.

Leginkább a csomagra érdemes odafigyelni, mert a fapadosok nagyon szigorúan veszik a kézipoggyászok egyébként cégenként változó méretkorlátozását és a súlyhatárt. A feladott csomagért minden diszkonttársaságnál fizetni kell, de ennek mértéke társaságonként igen változó.

Emellett figyelnünk kell a fizetési metódusra is: az átutalás rendszerint olcsóbb, mint a hitelkártya használata, s a légitársaságok egy adott bank szolgáltatásának igénybevételét is előírhatják a kedvezményes tarifáért cserébe, vagy ki kell fizetnünk a kártyadíjat.

A kártyadíjat pedig személyenként és szakaszonként kell kifizetni, tehát két ember retúrjegyére négy foglalási díjat számolnak fel. Arról nem is beszélve, hogy van, ahol az online és a reptéri check-in is fizetős.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 21. péntek
Ágnes
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?