12 °C Budapest

Magyarokat is csábítanak a szomszédos fesztiválok 2012-ben

2012. április 17. 17:03

Sokan már pontosan tudják, mikor és hova utaznak a nyáron, sokan pedig ezekben a hetekben tervezik meg a nyaralást. A felmérések szerint hazánkban egyre gyakoribb, hogy egy-egy fesztivál jelenti a nyári üdülést, a legújabb trendek szerint pedig egyre többen választanak külföldi fesztiválokat, összekötve a szórakozást az utazással. A Pénzcentrum.hu a környező országok rendezvényei közül csemegézett: hova menjünk bulizni 2012 nyarán?

Június második hétvégéjén rendezik meg Ausztriában a Nova Rock fesztivált. A magyar határtól néhány kilométerre fekvő Nickelsdorf idén is a rockzene rajongóit várja, a húzónevek között megtalálhatjuk a Metallicát, a Linkin Parkot, vagy a Limp Bizkitet is. Az évről évre több tízezer zenerajongót vonzó rendezvény Magyarországon is nagy népszerűségnek örvend: sokan Hegyeshalom, Mosonmagyaróvár környékén keresnek olcsó szállást a fesztivál idejére, innen autóval, tömegközlekedéssel utaznak naponta a rendezvényre. Vannak olyan szállásadók is, akik néhány ezer forintért saját kisbuszukkal viszik-hozzák a fesztiválozókat. A Nova Rockra a 3 napos jegy 122 euróba (36 ezer forint) kerül.

Fotó: Nova Rock


10 ezer főt várnak idén a horvátországi Hideout fesztiválra, amely 600 kilométerre Budapesttől, Pag szigetén, közvetlenül a tengerparton kerül megrendezésre. Mark Newton, a Hideout szervezője a Pénzcentrum.hu-t úgy tájékoztatta, a legtöbb vendéget Nagy-Britanniából, Horvátországból, Szlovéniából, Szerbiából, Magyarországról és Olaszországból várják. Mark Newton szerint a Hideout leginkább egy nyaralással egybekötött fesztiválként aposztrofálható, hiszen a környék tele van üdülőhelyekkel, így az esti koncertek indulásáig is kiválóan el lehet tölteni a szabadidőt. A fesztivál különlegességének a limitált belépést biztosító hajós parik számítanak, de vannak például speciális medencés bulik is. A különleges környezet élvonalbeli - elsősorban elektronikus zenei- fellépőkkel párosul, az idei húzónevek között megtalálhatjuk például Ricardo Villalobost, Skrillexet vagy Tigát is. A legfrissebb információk szerint a jegyek már a hétvégén gyakorlatilag teljesen elfogytak (a hivatalos honlap tájékoztatása szerint a környékbeli országok állampolgárai vásárolhatnak még belépőket).

Fotó: Hideout


Az elmúlt években vált népszerűvé a magyar fiatalok körében a szerbiai EXIT. A július közepén megrendezésre kerülő rendezvény a magyar határtól 120 kilométerre található Újvidéken, a Péterváradi-erődben kap helyet minden nyáron. A rendezvény szervezői a délszláv államok fiataljai mellett elsősorban Nagy-Britanniából és Hollandiából várják a látogatókat - a rendezvényen évente 150-170 ezren vesznek részt. A szervezők tájékoztatása szerint az idei év húzónevei a Guns N' Roses, a Duran Duran és a New Order lesznek. A rendezvény az elmúlt években kezdett a magyar látogatókra is fókuszálni, már több hazai jegyirodában is vásárolhatunk rá jegyet (korábban csak interneten keresztül lehetett), a 4 napos bérlet 25 ezer forintba kerül. Az újvidéki szállás miatt nem érdemes izgulni: korábbi tapasztalataink szerint az online szállásfoglalás helyett érdemes a városba érkezve válogatni az olcsón kiadó lakások, kollégiumi szobák közül.

Fotó: EXIT


Július első hétvégéjén rendezik meg az észak-szlovákiai Trencsén repülőterén a Pohoda fesztivált. A széles zenei kínálat mellett színházi előadások, kiállítások, irodalmi programok is várják a látogatókat. A 30-33 ezer napi látogatóval üzemelő rendezvény idei sztárfellépői közt megtalálhatjuk Lou Reedet, a Kasabiant, az Orbitalt és a Public Enemyt is. A 3 napos belépők jelenleg 85 euróba (25 ezer forint) kerülnek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Faith No More, a Prodigy, és a Franz Ferdinand is várja idén a csehországi Rock for People látogatóit: a Prágától száz kilométerre található Hradec Kralove-ban megrendezésre kerülő esemény 30-35 ezer látogatóval számol, leginkább Csehországból, Szlovákiából, Lengyelországból és Németországból, de egyre többen jönnek az Egyesült Királyságból is. A szervezők egyik legfontosabb marketingeszközként az alacsony árakat használják, amely - szerintük- megmutatkozik a jegy- és sörárakban egyaránt. A 4 napos belépő jelenleg 63 euróba (18 ezer forint) kerül.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem