1 °C Budapest

Hihetetlen akció: nászéjszaka 60 évvel ezelőtti áron

MTI
2012. március 3. 13:02

Manapság aprópénznek számító áron, éjszakánként 16 dollárért és 80 centért (3620 forintnak megfelelő összegért) bérelheti ki pár napra egy gyémánt házassági évfordulóját ünneplő amerikai házaspár a világ legelegánsabb szállodái között emlegetett New York-i Waldorf-Astoria egyik lakosztályát.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A most 88 éves Isidore Schwartz és neje, a 82 éves Joan 60 évvel ezelőtt pontosan ugyanennyit fizetett a patinás szállodának, amely most úgy kedveskedik az idős házasoknak, hogy a régi tarifáért látja őket vendégül. A 16 dollár 80 cent akkoriban bizony drága mulatságnak számított, manapság viszont filléres tétel egy hasonló luxusszálloda esetében. A Manhattan szívében, a Park Avenue-n álló híres art deco épületben napjainkban 319 dollárnál (67 ezer forintnak megfelelő összegnél) kezdődnek a szobaárak egy éjszakára.

A New York Daily News szerint a Schwartz házaspár egy különleges ajánlat keretében térhet vissza a helyre, ahol nászéjszakáját töltötte: a hotel a régi áron látja vendégül fontos emlékeik felelevenítésére mindazokat, akik megőrizték az évekkel, évtizedekkel korábbi tartózkodásukról kiállított számlát.

Isidore és Joan Schwartz 1952-ben között házasságot, bő 16 hónappal azután, hogy rokonaik "vakrandit" szerveztek nekik. Az, hogy szobát vegyenek ki a Waldorf-Astoriában, egyáltalán nem volt magától értetődő az esküvői előkészületek alatt. "Egy kölyök Bronxból, aki a Waldorfban éjszakázik? Egy ilyen elegáns helyen?" - emlékezett vissza Joan Schwartz, akinek férje mindmáig jól emlékszik az autóútra, amelyet megtettek a Park Avenue felé. Manapság egyórányi parkolás többe kerül Manhattanben, mint a pár akkori szállodaszámlája.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 29. hétfő
Taksony
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?