0 °C Budapest

Hihetetlen akció: nászéjszaka 60 évvel ezelőtti áron

MTI
2012. március 3. 13:02

Manapság aprópénznek számító áron, éjszakánként 16 dollárért és 80 centért (3620 forintnak megfelelő összegért) bérelheti ki pár napra egy gyémánt házassági évfordulóját ünneplő amerikai házaspár a világ legelegánsabb szállodái között emlegetett New York-i Waldorf-Astoria egyik lakosztályát.

A most 88 éves Isidore Schwartz és neje, a 82 éves Joan 60 évvel ezelőtt pontosan ugyanennyit fizetett a patinás szállodának, amely most úgy kedveskedik az idős házasoknak, hogy a régi tarifáért látja őket vendégül. A 16 dollár 80 cent akkoriban bizony drága mulatságnak számított, manapság viszont filléres tétel egy hasonló luxusszálloda esetében. A Manhattan szívében, a Park Avenue-n álló híres art deco épületben napjainkban 319 dollárnál (67 ezer forintnak megfelelő összegnél) kezdődnek a szobaárak egy éjszakára.

A New York Daily News szerint a Schwartz házaspár egy különleges ajánlat keretében térhet vissza a helyre, ahol nászéjszakáját töltötte: a hotel a régi áron látja vendégül fontos emlékeik felelevenítésére mindazokat, akik megőrizték az évekkel, évtizedekkel korábbi tartózkodásukról kiállított számlát.

Isidore és Joan Schwartz 1952-ben között házasságot, bő 16 hónappal azután, hogy rokonaik "vakrandit" szerveztek nekik. Az, hogy szobát vegyenek ki a Waldorf-Astoriában, egyáltalán nem volt magától értetődő az esküvői előkészületek alatt. "Egy kölyök Bronxból, aki a Waldorfban éjszakázik? Egy ilyen elegáns helyen?" - emlékezett vissza Joan Schwartz, akinek férje mindmáig jól emlékszik az autóútra, amelyet megtettek a Park Avenue felé. Manapság egyórányi parkolás többe kerül Manhattanben, mint a pár akkori szállodaszámlája.

 

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?