3 °C Budapest

Szex a devizahitelért: egy magyar nő drámája

Pénzcentrum
2012. január 26. 20:02

Végső elkeseredésében prostituáltnak állt egy magyar asszony, hogy ne lakoltassák ki három gyermekével pomázi családi házukból. Az asszonyt élettársa vette rá, hogy vegyenek fel ötmillió forint hitelt a nő házára, majd a pénzzel együtt eltűnt - írja a Bors.

A háromgyermekes anya a harmadik gyermekével volt terhes, amikor az apa elhagyta őket. Új párja pedig mindenéből kiforgatta. Az asszony szerint a férfi éveken át megvezette. Reggel elindult munkásruhában, úgy tett, mintha dolgozni menne, reggelit is csomagoltatott magának, és pontosan este hatra hazaért. Hajnalka két és fél év után tudta meg, hogy párjának nem is volt munkahelye. Utólag derült ki, hogy minden reggel az anyjához ment, ott átöltözött, és egész nap játékgépezett. Ehhez uzsorásoktól vett fel kölcsönt.

Miután kiderült, hogy a férfi gyanús embereknek tartozik, az asszony kiadta az útját. Volt élettársa ekkor levágta a saját ujját, és azt hazudta, hogy a tartozása miatt tették ezt vele. Majd később azt állította, hogy hasba is szúrták, és fenyegető leveleket mutogatott, amelyekben az szerepelt, hogy utána a gyerekek következnek.

Ekkor az asszony belement abba, hogy a saját házára devizahitelt vegyen fel, amiből a férfi rendezi a tartozásait. Volt élettársa írásban vállalta, hogy a hitelt teljes egészében ő fogja törleszteni, de az asszony szerint eddig egyetlen fillért sem fizetett. Az egyedülálló nő egy idő után nem bírt a svájcifrank-hitel egyre növekvő részleteivel. Végül a bank már végrehajtót küldött. Hiába született ítélet a Szentendrei Bíróságon, hogy a férfi köteles kifizetni a pénzt, nincs miből levonni tőle, nem dolgozik, így a nőt és a gyermekeit fenyegeti a veszély, hogy elviszik a házát a fejük fölül. Jelenleg még kilakoltatási tilalom van, de márciustól már valószínűleg menniük kell.

Az asszony végső elkeseredésében kiment Svájcba prostituáltnak, hogy több pénzt keressen, de csak két hétig bírta. A Bors megkereste a nő volt élettársát, aki nem kívánt nyilatkozni. A családja azt állítja: tudtak róla, hogy a férfinak vannak tartozásai, de úgy gondolják, hogy az ötmillió forintból legfeljebb kétmillióra volt szüksége, a többi szerintük az asszony házára ment el. A férfinak azóta sincs állása, a rokonoknak fogalmuk sincs, miből fog valaha is fizetni.

Csak a Nemzeti Eszközkezelő segítségében bízhat a család

A Bors által megkérdezett ingatlanjogász szerint az asszony hiába fogad ügyvédet és pereli be adóstársát, azután sem lesz miből behajtani a pénzt. Az egyetlen megoldást az jelentheti számára, ha a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-hez fordul.
A parlament tavaly decemberben szavazta meg, hogy az eszközkezelő megvásárolhatja a bajba került, minimum kétgyermekes devizahiteles családok házát. Az adásvételt követően az adós elveszíti tulajdonjogát, de bérlőként az ingatlanban maradhat, és legfeljebb két éven belül visszavásárolhatja azt, ha anyagi helyzete rendeződik.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 7. 06:03
A központi bankok idén újra ráéreztek az arany ízére: a jegybankok 2022 harmadik negyedévében globál...
MEDIA1  |  2022. december 6. 17:38
Az RTL több műsorában is szereplő Osváth Zsolt youtuber Zshowtime nevű csatornájának nyilatkozva egy...
Kasza Elliott-tal  |  2022. december 6. 14:36
A decemberi Top 10-es listám egyik cége. Az osztalékhozama még soha nem volt ilyen magas, 10% körül...
MNB Intézet  |  2022. december 6. 11:17
A japán jen közel 30 százalékos gyengülést mutatott az elmúlt egy év során, amivel az 1988-as részvé...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?