12 °C Budapest

Síelni készülsz? Olaszország nem a legjobb választás

MTI
2011. december 20. 13:05

A szeszélyes időjárás és a hóhiány miatt késett a hivatalos olasz síszezon megnyitása. A pályaüzemeltetők a havat várják és alacsony forgalomtól tartanak az ünnepek alatt.

Teljes időjárási káosz uralkodik az olaszországi hegyekben. Van, ahol túl sok esett egyszerre, van, ahol még mindig nem érkezett meg a hó. A hagyományosan november vége és december 8. között induló síelési idény még csak most indult be.

Eddig műhavat sem tudtak kilőni a pályákra a túl magas hőmérséklet miatt. Trentinóban helikopterekkel vitték fel a mesterséges havat 1700 méter magasra. Az olasz-francia határ menti Alpokban a hétvégén érkezett meg a várva várt hideg és havazás, de annyira erősen havazik, hogy Valle d'Aosta és Piemonte csúcsain a pályák egy részét, a legmagasabb fokozatú lavinaveszély miatt rögtön lezárták. Az Alpok keleti részén és az olasz Dolomitokon többnyire csak a fagy érkezett meg, hóból még nincsen sok. A nápolyi Vezúv csúcsa viszont fehérlik. A síelőknek a hóhelyzetről az olasz meteorológiai szolgálat ad napra kész információt.

Az olaszországi sípályák üzemeltetői a következő napokban várnak változást és arra emlékeztetnek, hogy a 2006. februári torinói téli olimpia idején is úgy látszott, a hó örökre eltűnt. Végül a játékok előtti napon megindult a havazás. Az olaszok egyébként sem a családdal töltött karácsony napjaiban, hanem újév elején és január-februárban vesznek ki síszünetet, addigra pedig már mindenhol lesz hó - jósolják az olasz újságok.

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?