-2 °C Budapest

Síelni készülsz? Olaszország nem a legjobb választás

MTI
2011. december 20. 13:05

A szeszélyes időjárás és a hóhiány miatt késett a hivatalos olasz síszezon megnyitása. A pályaüzemeltetők a havat várják és alacsony forgalomtól tartanak az ünnepek alatt.

Teljes időjárási káosz uralkodik az olaszországi hegyekben. Van, ahol túl sok esett egyszerre, van, ahol még mindig nem érkezett meg a hó. A hagyományosan november vége és december 8. között induló síelési idény még csak most indult be.

Eddig műhavat sem tudtak kilőni a pályákra a túl magas hőmérséklet miatt. Trentinóban helikopterekkel vitték fel a mesterséges havat 1700 méter magasra. Az olasz-francia határ menti Alpokban a hétvégén érkezett meg a várva várt hideg és havazás, de annyira erősen havazik, hogy Valle d'Aosta és Piemonte csúcsain a pályák egy részét, a legmagasabb fokozatú lavinaveszély miatt rögtön lezárták. Az Alpok keleti részén és az olasz Dolomitokon többnyire csak a fagy érkezett meg, hóból még nincsen sok. A nápolyi Vezúv csúcsa viszont fehérlik. A síelőknek a hóhelyzetről az olasz meteorológiai szolgálat ad napra kész információt.

Az olaszországi sípályák üzemeltetői a következő napokban várnak változást és arra emlékeztetnek, hogy a 2006. februári torinói téli olimpia idején is úgy látszott, a hó örökre eltűnt. Végül a játékok előtti napon megindult a havazás. Az olaszok egyébként sem a családdal töltött karácsony napjaiban, hanem újév elején és január-februárban vesznek ki síszünetet, addigra pedig már mindenhol lesz hó - jósolják az olasz újságok.

 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem