32 °C Budapest

Téli gumi 20 ezer alatt?

Pénzcentrum
2011. november 1. 11:03

Online kereséskor megsokszorozódott a téli gumi tesztek iránti érdeklődés, ami azt bizonyítja, hogy az ár mellett egyre inkább kíváncsiak a vevők mások tapasztalataira, szakértők véleményére. Ez teljesen új trend a piacon. Természetesen emellett a magyar vásárló téli gumi választásakor is felkapja a fejét az akció, vagy az olcsó szavak hallatán, valamint a hiteles és minőségi ajánlatokra.

2010-ben még alapvetően nem a legolcsóbb árkategóriában kerestek téli gumit a magyarok, de idén már egyértelműen ez a legnépszerűbb: A vásárlást tervezők 84százaléka idén csak a legolcsóbb árkategóriában, azaz a 19.000 forint alatti gumik közül választ - derül ki az árukereső.hu felméréséből.

A kutatás szerint tavalyhoz képest megtízszereződött a csupán az ár alapján böngészők aránya. Idén a legnépszerűbb szélességű téli gumik a 195 milliméteresek, ezeket követik szinte holtversenyben a 175, 185 és 205 mm-esek. Az abroncs szélességét és magasságát jelölő arányszámok szempontjából az 65-ös gumikat keresik a legtöbben, átmérőben pedig a a 14 és 16-osok követik a legnépszerűbb 15 inch-eseket a piacon.

A téli időjárási viszonyok beköszöntével, 7°C alatt mindenképpen érdemes feltenni a téli gumikat, mivel ilyenkor már a normál abroncsok ridegebbé válnak és elvesztik megfelelő tapadásukat, ezáltal jóval hosszabb lesz a fékút és könnyen irányíthatatlanná válhat az autó. A rossz úttartás, hosszú féktáv és az irányíthatatlanság ellen a legjobb védelmet a téli gumiabroncs jelenti minden autó számára.

A 2012-től új Európai Uniós szabályozások lépnek életbe a gumiabroncsokon feltüntetendő információkkal kapcsolatban. A gumikon ekkortól kell majd feltüntetni az üzemanyag-fogyasztást, a nedves tapadást és a zajszintet is. Az üzemanyag takarékosság esetében a zöld "A" betű kifejezetten takarékos gumit fog jelölni, a leginkább pocsékoló típusokat pedig piros "G" fogja jelölni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A várakozások szerint ez az új címke sokat fog segíteni a vásárlóknak a megfelelő döntés meghozatalában: könnyebben fogunk tudni környezetbarát és energiatakarékos gumikat választani.

Ne feledjük, hogy a téli gumik is elöregednek! Három év után mindenképpen ellenőriztetni kell, hogy rendelkezik-e még megfelelő tapadási és úttartási tulajdonságokkal.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?