24 °C Budapest

Téli gumi 20 ezer alatt?

Pénzcentrum
2011. november 1. 11:03

Online kereséskor megsokszorozódott a téli gumi tesztek iránti érdeklődés, ami azt bizonyítja, hogy az ár mellett egyre inkább kíváncsiak a vevők mások tapasztalataira, szakértők véleményére. Ez teljesen új trend a piacon. Természetesen emellett a magyar vásárló téli gumi választásakor is felkapja a fejét az akció, vagy az olcsó szavak hallatán, valamint a hiteles és minőségi ajánlatokra.

2010-ben még alapvetően nem a legolcsóbb árkategóriában kerestek téli gumit a magyarok, de idén már egyértelműen ez a legnépszerűbb: A vásárlást tervezők 84százaléka idén csak a legolcsóbb árkategóriában, azaz a 19.000 forint alatti gumik közül választ - derül ki az árukereső.hu felméréséből.

A kutatás szerint tavalyhoz képest megtízszereződött a csupán az ár alapján böngészők aránya. Idén a legnépszerűbb szélességű téli gumik a 195 milliméteresek, ezeket követik szinte holtversenyben a 175, 185 és 205 mm-esek. Az abroncs szélességét és magasságát jelölő arányszámok szempontjából az 65-ös gumikat keresik a legtöbben, átmérőben pedig a a 14 és 16-osok követik a legnépszerűbb 15 inch-eseket a piacon.

A téli időjárási viszonyok beköszöntével, 7°C alatt mindenképpen érdemes feltenni a téli gumikat, mivel ilyenkor már a normál abroncsok ridegebbé válnak és elvesztik megfelelő tapadásukat, ezáltal jóval hosszabb lesz a fékút és könnyen irányíthatatlanná válhat az autó. A rossz úttartás, hosszú féktáv és az irányíthatatlanság ellen a legjobb védelmet a téli gumiabroncs jelenti minden autó számára.

A 2012-től új Európai Uniós szabályozások lépnek életbe a gumiabroncsokon feltüntetendő információkkal kapcsolatban. A gumikon ekkortól kell majd feltüntetni az üzemanyag-fogyasztást, a nedves tapadást és a zajszintet is. Az üzemanyag takarékosság esetében a zöld "A" betű kifejezetten takarékos gumit fog jelölni, a leginkább pocsékoló típusokat pedig piros "G" fogja jelölni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A várakozások szerint ez az új címke sokat fog segíteni a vásárlóknak a megfelelő döntés meghozatalában: könnyebben fogunk tudni környezetbarát és energiatakarékos gumikat választani.

Ne feledjük, hogy a téli gumik is elöregednek! Három év után mindenképpen ellenőriztetni kell, hogy rendelkezik-e még megfelelő tapadási és úttartási tulajdonságokkal.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?