20 °C Budapest

Indul a kgfb kampány: díjemelés a láthatáron?

Pénzcentrum
2011. október 27. 19:07

A néhány hónapja még szokványos, a tavalyi rutin szerint zajló kampányra készülő piaci szereplők nyugalmát alaposan felkavarta a baleseti adó bevezetésének bejelentése. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) várakozása szerint a meghirdetett díjak átlagosan 4-5 százalékkal kerülhetnek a tavalyi szint alá, ám az új adó miatt elkerülhetetlen, hogy az ügyfelek átlagosan mintegy 5 ezer forinttal fizessenek majd többet, mint idén. Emiatt mindenkinek célszerű átszámolnia a díjakat, ám a döntés előtt nem árt óvatosnak lenni, és egyéb szempontokat is körültekintően figyelembe venni.

A baleseti adó egyik legnagyobb hátulütője, hogy ismét növeli a díjérzékenységet, a szolgáltatás színvonalát újból marginális szemponttá zsugorítva - olvasható a szövetség közleményében. Véleményük szerint az adó bevezetése ráadásul jelentős gyakorlati problémákkal jár, hiszen a díjhirdetés időszakában a biztosítók - jogszabályi háttér nélkül - csak az adó nélküli díjakat hirdethetik meg, miközben a biztosítási időszakban már az adóval terhelt összeget szedik be. Mindez jelentős ügyfél-elégedetlenséggel, pótlólagos ügyintézéssel járhat, ami a biztosítókat és az alkuszokat egyaránt terhelni fogja.

A baleseti adó hatására várhatóan tovább nő a díjeltérés a "jó" és "rossz" ügyfelek között, mivel - ahol erre még lehetőségük van - a biztosítók az utóbbiak felé nagyobb arányban növelhetik a terheket.

Biztosítási adó nélkül a FBAMSZ mintegy 4-5 százalékos díjcsökkentést tart lehetségesnek, ami adóval együtt legalább 23-24 százalékos díjemelkedést jelent majd. Bár a díjak a tavalyival összehasonlítható formában, adó nélkül lesznek meghirdetve, máris sok példáját látjuk annak, hogy a piaci szereplők drámai üzenetekkel igyekeznek majd minél nagyobb számban váltásra bírni az ügyfeleket.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 18. 16:33