24 °C Budapest

80 milliárd forintból újulhat meg a Liszt Ferenc repülőtér

2011. szeptember 12. 08:31

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az előttünk álló másfél évtizedben mintegy 10 ezer új munkahelyet teremthet a 300 millió eurós, vagyis 82,5 milliárd forintos fejlesztés - írja a Világgazdaság.

2014-re megépülhet a közvetlen reptéri kapcsolattal rendelkező, 3-4 csillagos, több mint 200 szobás, jelentős konferencia- és tárgyalótermi kapacitással rendelkező szálloda a 2B terminállal szemben.

"Még tart a tervezés, a szerződést 2012-ben írhatjuk alá a beruházóval. Az elképzelések szerint az üzemeltető valamelyik nagy nemzetközi szállodalánc lesz. Az építkezés jövő év végén, 2013 elején indulhat, s kedvező esetben már 2014-ben megnyílhat a szálloda" - mondta el a napilapnak René Droese, a repteret üzemeltető Budapest Airport (BUD) Zrt. ingatlanfejlesztési igazgatója.

A terv nem új keletű, a projekt már 2008-ban igen előrehaladott állapotban volt, de azt a pénzügyi válság és a hotelpiac bezuhanása miatt jegelni kellett. A tervek szerint a körülbelül 25 millió eurós beruházást az ingatlanfejlesztő cég finanszírozná, de a hotel paramétereit a BUD szabná meg.

A szállodaépítés csupán az egyik eleme annak a mintegy 300 millió eurós (82,5 milliárd forintos) fejlesztési tervnek, amely a következő 10-15 évben valósulhat meg a reptér területén. A beruházások által a jelenlegi 12 ezer munkahely mellett 10 ezer új jöhetne létre a légikikötőben és a hozzá kapcsolódó létesítményekben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A fejlesztési koncepció egyik nagyszabású része a Cargo City nevű légiáru-kicserélő központ. Tervezése és engedélyeztetése már tart, a jövő év elején pedig megkezdődhet a fejlesztés első fázisának építése.

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?