15 °C Budapest

Készpénz nélkül a Szigeten, a VOLT-on, a Balaton Soundon

2011. június 22. 13:02

Sikerrel debütált a Fesztiválkártya a Budai Gourmet rendezvényen. A látogatók közt végzett kutatás eredménye szerint a kártyahasználók 80%-a kényelmesebbnek és gyorsabbnak ítélte a kártyás fizetést a készpénzesnél. A megkérdezettek 78%-a szerint a Fesztiválkártya biztonságosabb is - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a Sziget Szervezőiroda.

A Fesztiválkártya - a Sziget Szervezőiroda nyári fesztiváljainak hivatalos, készpénzmentes fizetőeszköze - a VOLTon, a Heineken Balaton Soundon és a Szigeten is egyaránt használható lesz. Egy Fesztiválkártya érvényes mind a 3 fesztiválon, azonban az egyenlegek nem átvihetőek egyik fesztiválról a másikra. Tehát, például a VOLT-on használt kártyán maradó pénzt, a Heineken Balaton Soundon nem lehet felhasználni, ezért fontos visszaváltani a kártyán maradó egyenleget, minden fesztivál végeztével, viszont a kártya - újra feltöltve ismét használható.

Korábbi elemzésünk a témában: Magyar fesztiválon ilyen még nem volt: nagyot újít a Sziget

A Fesztiválkártya a - Szervezőiroda rendezvényeit támogató - MasterCard PayPass rendszeréhez hasonló fizetési élményt nyújt a felhasználóknak. Világszerte 92 millió érintésnélküli PayPass kártya van forgalomban, az elfogadóhelyek száma pedig ma már meghaladja a 311 ezret, így nem ismeretlen ez a fizetési mód a fesztiválozó fiatalság körében sem. A kártyatársaság innovációjának köszönhetően mára számos, több tízezres közönséget vonzó, sikeres, teljesen készpénzmentes fesztivál valósult meg Európa több nagyvárosában is.

A Fesztiválkártya gyors, gördülékenyebb kiszolgálást tesz lehetővé, fizetéskor a kártyát csupán hozzá kell érinteni a kártyaolvasó terminálhoz. Egy fizetés mindössze 2 másodpercet vesz igénybe! Másrészt kényelmes és higiénikus, mert a sok visszajáró apró, az elázott vagy elszakadt papírpénz sem okoz több kényelmetlenséget. És nem utolsó sorban biztonságos, hiszen a látogatóknak nem kell állandóan a pénztárcájukat és az összes készpénzüket maguknál hordaniuk. A kártya elvesztése esetén (amennyiben előzetesen regisztrált) a tulajdonos pillanatokon belül letilthatja a kártyáját, a letiltás pillanatában a kártyán lévő egyenlegét pedig egy új kártyára átírathatja.


Minden fesztiválra látogató a belépéskor, a karszalagjával együtt kapja meg az első, ingyenes kártyáját. A kártya egyenlegét bármely, az adott fesztiválon üzemelő Fesztiválkártya feltöltő ponton készpénzzel vagy akár bankkártyával is fel lehet tölteni, tetszés szerinti Forint összeggel.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az aktuális egyenleget minden tranzakció után automatikusan kiírja a fizető terminál, de igény esetén a kereskedőknél kihelyezett kártya terminálokon, a tranzakció előtt is könnyen lehet ellenőrizni, hogy van-e elegendő pénzünk a kártyánkon.


Fotó: sziget.hu


A kártya a regisztráció nélkül is használható fizetésre, ám a regisztráció kifejezetten ajánlott, hiszen kizárólag az előzetesen regisztrált kártyák tilthatóak le, illetve csak a regisztrált kártyákon megmaradt egyenleget lehet az új kártyára átvezettetni.

Mivel a Fesztiválkártya a kizárólagos fizetőeszköze a Sziget nyári fesztiváljainak, így a helyszínen a kereskedőknek nem áll módjukban készpénzt elfogadni. Az utolsó pont, ahol még készpénzzel lehet fizetni, azok a jegypénztárak lesznek. A Fesztiválkártya egyenlege az adott fesztivál zárása után kb. fél napig - tehát a kiköltözés napján 18 óráig - váltható vissza, viszont a fesztivál nyitvatartási ideje alatt bármikor ez megtehető.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?