22 °C Budapest

Utazz olcsóbban vonattal a VOLT Fesztiválra is

2011. június 21. 14:02

A hétvégén indul a Fishing on Orfű fesztivál, jövő héten pedig kezdődik a soproni VOLT. Jó hír azok számára, akik az utazás módján gondolkodnak, hogy a MÁV-Start Zrt. és a GYSEV kedvezményt kínál a vonattal indulóknak.

VOLT Fesztivál, Sopron (június 29 - július 2.)

A GYSEV VOLT vonata naponta közlekedik a fesztivál ideje alatt Budapest és Sopron között. A vonatok Budapest-Keleti pályaudvarról indulnak és csak Budapest Kelenföldön illetve Győrben állnak meg. Június 30., valamint július 1-jén és július 2-án a fesztivál ideje alatt Sopronból is indul járat Budapestre. A VOLT Fesztivált követő napon, július 3-án hajnalban és dél időben is indul VOLT vonat Sopronból.

A garantált ülőhely érdekében menetjegyed mellé a kedvezményes pótjegy váltása kötelező, amely 2011. május 23-tól megváltható bármely vasúti menetjegypénztárban (összege 220 Ft).

Ne feledd, a diákigazolványod ezen a vonaton is érvényes! Amennyiben nincs diákod, akkor se keseregj, mert a GYSEV Zrt. és a MÁV-START Zrt. a VOLT Fesztivál rendezvényre utazóknak 33%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a teljesárú jegy árából. A GYSEV minden VOLT vonaton utazónak hűsítővel és egy meglepetés ajándékkal kedveskedik.

Hogy tudod igénybe venni a kedvezményt?

A kiindulási állomáson válts 33%-os alkalmi menettérti jegyet Sopronba. Ülj fel a vonatra és utazz le Sopronba. Eljutási lehetőségek nagyjából óránként vannak Budapest, illetve Szombathely irányából egyaránt.

 

Fotó: sziget.hu/volt


A vasúti menetjegypénztárban vagy a VOLT helyszínén pecsételtesd le a jegyedet a GYSEV munkatársaival, így érvényes lesz a visszaútra is. A lepecsételt menetjegyet a visszaútra 2011. július 3-án éjfélig lehet igénybe venni. A bélyegzés elmulasztása esetén a menetjegy ellenőrzést végző munkavállaló elszámolja a menetjegyet, és felszámítja az előírt pótdíjat is.

Fishing on Orfű (június 23-25.)

A hétvégén induló Fishing on Orfű fesztivál a fesztivál az egyik legismertebb könnyűzenei rendezvény a pécsi régióban, azonban mivel a fesztivál deklaráltan nem kíván tovább tömegesedni, a szervezők napi 5500 nézőben limitálták a befogadóképességet, azért, hogy a kezdetben kitalált arculatát ne veszítse el.

A MÁV-START Zrt. a 2011. június 23-25-e között megrendezésre kerülő Fishing on Orfű Fesztivál rendezvényre utazóknak 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt nyújt a teljesárú jegy árából másod osztályon.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Fotó: fishingonorfu.hu


Hogy tudod igénybe venni a kedvezményt?

A kiindulási állomáson válts 50%-os alkalmi menettérti jegyet Pécsre. Ülj fel a vonatra - legkorábban június 22-én 0.00 órakor -, és utazz le Pécsre. A pécsi vasútállomáson menj be az ügyfélszolgálati irodába, pecsételtesd le a jegyet (erre idén először lehetőséged lesz a helyszíni MÁV-START standon is.) Így érvényes lesz a visszaútra is a jegy. A lepecsételt menetjegyet a visszaútra 2011. június 26-án éjfélig lehet igénybe venni.

A kedvezményes jegyek érvényesítése

A rendezvényen résztvevőknek az alkalmi menettérti jegyet le kell bélyegeztetni. A bélyegeztetést egyrészt a vasútállomáson az ügyfélszolgálati irodában, annak nyitvatartási idejében kérheted. Nyitvatartási idő: hétköznap 6:30-16:30 óra, hétvégén 8-18 óra. Másrészt a helyszínen, Orfűn, a MÁV-START standon is lehetőség van bélyegeztetésre (24-én és 25-én 13:00 és 17:00 óra között, 26-án 8:00-10:00 óráig).

Menetjegyek ellenőrzése

A bélyegzés elmulasztása esetén a menetjegy ellenőrzést végző munkavállaló elszámolja a menetjegyet, és felszámítja az előírt pótdíjat is.

 

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?