Rendszámcsere kedvezménnyel: elengedi az adó felét az állam

2011. május 24. 08:32

Egy reggeli tévéműsorban beszélt Rogán Antal a készülő törvényjavaslatról, amely célja a külföldi rendszámú magyar tulajdonoshoz köthető gépjárművek eltüntetése az utakról. Még a törvényhozási szünet előtt dönthet a parlament az ügyben. Amennyiben ez ténylegesen megtörténik, akkor az autósoknak szeptembertől december végéig van ideje lecserélni rendszámaikat. Ebben az időszakban viszont kedvezményesen tehetik ezt meg - írja a Magyar Hírlap.

Rogán Antal szerint 10 ezer és 30 ezer közzé tehető azoknak az autóknak a száma, amelyek külföldi rendszámmal futnak, annak ellenére, hogy a tulajdonos rendelkezik magyarországi állandó lakcímmel. Ezzel megközelítőleg 10 milliárd forint esik ki az államkasszából. Az autósok szeptember és december vége között cserélhetik majd magyarra rendszámaikat, aki önként megteszi ezt, annak csak az elmaradt díjak felét kell befizetnie - mondta a képviselő.

Hazánkban a regisztrációs adó legkisebb mértéke 190 ezer forint, a legmagasabb 9,6 milliót is meghaladja. Szlovákiában például nincs ilyen adónem, így a forgalomba hozatal költségei jóval alacsonyabbak.

Akik nem cserélik le december végéig rendszámaikat és fennakadnak egy ellenőrzésen január elsejét követően, azok az elmaradt adó kétszeresét fogják befizetni - fejtette ki Rogán. A NAV fokozottan kezdte ellenőrizni a külföldi gépkocsikat, tavaly kétszázmillió forintnyi bírságot szabtak ki ilyen esetekben.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?