Továbbra is javíthatjuk magunk törött autónkat

Pénzcentrum
2011. május 23. 09:02

A Rogán féle gazdasági bizottság hamarosan törvényjavaslatot nyújt be a gépjármű-kereskedelem és szervizelés problémáinak megoldása érdekében. Az külföldi rendszámot használó hazai autósok tilalmának kérdésén túl fő kérdés lehet a biztosítók a biztosítók kárfizetésének módja. Jelenleg a casco és kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás esetén nem helyreállítási összeget, hanem kártérítést fizetnek, ami ellentétes a hivatalos márkaszervizek érdekeivel - írja a Napi Gazdaság.

A kifizetett kártérítési összeg nem számla ellenében történik, így a gépjárműben keletkezett károkat otthon házilag vagy akár sufni garázsokban is helyre lehet hozni, kisebb károk esetén többen nem javításra költik a kártérítési összeget, így a gépkocsi évekig kisebb horpadásokkal lehet forgalomban.

A gépjármű-kereskedők szerint ez a gyakorlat csak a feketepiac erősödését vonja magával, hiszen a legtöbben ilyenkor az olcsóbb műhelyeket választják, ahol ritkán kapnak számlát. A biztosítók álláspontja szerint viszont senki nem kötelezhető arra, hogy a járműve fényezését ne maga végezze el. Továbbra is ragaszkodnak a kártérítési, nem a helyreállítási összeg megfizetéséhez.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?