Nincs last minute: betelt a horvát tengerpart

2011. május 16. 16:02

A tavalyihoz képest mintegy 30 százalékkal több horvátországi szállodai férőhely kelt el a nyári szezonra előfoglalásban, így idén nem várhatók last minute kedvezmények - derül ki a horvát Vecernji List napilap pénteken közzétett körképéből.

A turisztikai szakemberek közül egyesek úgy vélik, újabb rekord várható idén a tengerparti idegenforgalomban, miután 20-30 százalékkal több szoba kelt el már előre. Akad olyan szálloda is az Adrián, ahol már nincs több üres szoba a főszezonra, s nemcsak a nyugat-európai vendégek, de a hazaiak száma is növekszik.

Ivan Puksar, a Kompass utazási iroda igazgatója a lapnak azt mondta: idén sokkal kevesebb kedvezmény várható, ami az ágazat bevételeinek növekedését is hozhatja. Ez a turisták számára azonban azt jelenti, hogy az elmúlt évek akciós árai után a teljes ár miatt idén 20-30 százalékkal magasabbak lehetnek a szálláshelyek díjai.

Konkrét példaként egy Hvar-szigeti hotel kínálata szerepel, ahol tavaly még 1 800 kuna (65 ezer forint) volt személyenként egy egyhetes, félpanziós ellátás ára, ami idén már 2 500 kunába (90 ezer forint) kerül.

Az egyik legjelentősebb utazásközvetítő, az adriatika.net adatait idézve a lap közölte: náluk 25 százalékkal nőtt az előfoglalások mértéke. Fennáll annak a lehetősége, hogy idén már a főszezon kezdete előtt minden hely elkel, így búcsút lehet inteni a las minute utaknak - vélekedett Kristijan Grzetic, a cég kommunikációs vezetője.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Damir Bajs turisztikai miniszter korábban beszélt arról, hogy az év elejétől ígéretesek a horvát idegenforgalom adatai, de korai lenne még az öröm. A célkitűzés az, hogy 3-4 százalékkal bővüljön idén a horvátországi turizmus, ugyanakkor számításba kell venni, hogy a mediterrán térségben a bizonytalan tunéziai, egyiptomi és görögországi helyzet is befolyásolja a turizmust, míg a hagyományosan olcsó Törökország idén drágább lett.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem