Irány a kemping: ennyit kérnek el egy éjszakáért külföldön

MTI
2011. április 25. 14:02

A tavalyihoz képest az idén ötödével többen foglaltak már helyet előzetesen a horvát kempingekben, amelyek árszintje az ötödik helyen áll Európában - közölte honlapján a horvát Turisztikai Minisztérium a német autóklub (ADAC) felmérése alapján.

Az idén átlagosan 2,5 százalékkal kerül többe Európában a kempingezés. A legdrágábbak az olasz kempingek, ahol a családi tartózkodás naponta átlagosan 44,61 euróba kerül. Az ársorrendben második helyen a spanyol kempingek állnak, őket a dán, majd a svájci táborhelyek követik.

Európában az ötödik legdrágábbnak számítanak a horvátországi kempingek, ahol az idén egy gyermekes családnak éjszakánként átlagosan 34,68 eurót kell fizetnie a helyért és a szolgáltatásokért, 3,4 százalékkal többet, mint tavaly. A foglalások ugyanakkor már 20 százalékkal meghaladják a múlt évi adatokat.

A horvát szaktárca közlése szerint Horvátországban 217 közepes vagy nagyobb kemping, valamint 302 kisebb táborhely működik, amelyek egyszerre összesen 232 ezer vendéget tudnak fogadni. Ez a teljes horvátországi szálláskapacitás 22,5 százalékát jelenti.

Az elmúlt évben a horvát kempingekben 14,1 millió vendégéjszakát regisztráltak, az ország teljes vendégforgalmának 24,5 százalékát. A gazdasági válság ellenére növekvő vendégszámnak köszönhető, hogy a horvát kempingek a nyolcadik legforgalmasabbnak számítanak Európában, pedig a férőhelyeket illetően csak a tizedik helyen szerepel Horvátország.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?