Mi lesz veled balatoni nyár?

Pénzcentrum
2011. május 4. 09:32

Bár vannak bíztató jelek, azonban a legtöbb szakember egyetért abban, hogy a rengeteg bizonytalansági tényező és ellentmondás okán kétesélyes az idei balatoni nyári szezon sikeressége - írja a Napi Gazdaság.

Csökkenhet a hazai és a külföldi vendégek száma amennyiben a forint továbbra is erős marad. A tó körüli vendéglátósok azonban bizakodóak, hiszen az elmúlt időszakban a konkurencia csökkenésével könnyebben termelhetnek profitot.

Sokan reménykednek a Széchenyi üdülési kártya pozitív hatásaiban, azonban nagy kérdés, hogy a leépítések miatt hányan rendelkeznek majd ilyennel. Az előzetes foglalási adatok szerint a vendégek csak rövidebb időt fognak eltölteni a tónál idén, mint a korábbi években.

Egyre több magyar dönt úgy, hogy a tó környékén piheni ki fáradalmait, a külföldi foglalások száma azonban jelenleg alacsonyabb, mint tavaly ilyenkor volt. Összességében az idei adatok azt mutatják, hogy mintegy 10-15 százalékkal több vendég érkezik majd a Balatonhoz. Ezt erősíti meg a siófoki Hotel Azúr értékesítési és marketing igazgatója is. Sternóczky Balázs elmondása szerint az előfoglalási adatok arra utalnak, hogy az egész előszezon jobban lakul majd, mint tavaly.

A pár napos kiruccanásra érkezők között sokan választják majd a különböző rendezvényeket. A Balaton Sound fesztiválnak helyet adó Zamárdiban például már most alig van szabad szállás.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?