31 °C Budapest

Mi lesz veled balatoni nyár?

Pénzcentrum
2011. május 4. 09:32

Bár vannak bíztató jelek, azonban a legtöbb szakember egyetért abban, hogy a rengeteg bizonytalansági tényező és ellentmondás okán kétesélyes az idei balatoni nyári szezon sikeressége - írja a Napi Gazdaság.

Csökkenhet a hazai és a külföldi vendégek száma amennyiben a forint továbbra is erős marad. A tó körüli vendéglátósok azonban bizakodóak, hiszen az elmúlt időszakban a konkurencia csökkenésével könnyebben termelhetnek profitot.

Sokan reménykednek a Széchenyi üdülési kártya pozitív hatásaiban, azonban nagy kérdés, hogy a leépítések miatt hányan rendelkeznek majd ilyennel. Az előzetes foglalási adatok szerint a vendégek csak rövidebb időt fognak eltölteni a tónál idén, mint a korábbi években.

Egyre több magyar dönt úgy, hogy a tó környékén piheni ki fáradalmait, a külföldi foglalások száma azonban jelenleg alacsonyabb, mint tavaly ilyenkor volt. Összességében az idei adatok azt mutatják, hogy mintegy 10-15 százalékkal több vendég érkezik majd a Balatonhoz. Ezt erősíti meg a siófoki Hotel Azúr értékesítési és marketing igazgatója is. Sternóczky Balázs elmondása szerint az előfoglalási adatok arra utalnak, hogy az egész előszezon jobban lakul majd, mint tavaly.

A pár napos kiruccanásra érkezők között sokan választják majd a különböző rendezvényeket. A Balaton Sound fesztiválnak helyet adó Zamárdiban például már most alig van szabad szállás.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 22. 14:06