27 °C Budapest

Új szolgáltatást indít a MÁV - könnyebbé válhat az utazás

2011. március 18. 18:02

Melyik vágányról is indul a vonatom? - hangzik el gyakorta a kérdés a pályaudvarok peronjain sietve keresgélő utasok szájából. Ennek úgy tűnik most vége. A MÁV-START továbbfejlesztett honlapjával mostantól könnyen eligazodhatunk az induló vonatok vágányszámáról így könnyebbé válhatnak az átszállások is - ígéri a társaság.

A nemzeti vasúttársaság utastájékoztatási fejlesztéseinek egyik eredményeként a MÁV-START Zrt. 2011. március 18-tól online menetrendjében is feltünteti 33 magyarországi pályaudvar induló és érkező vonatainak vágányszámait is, a már jól ismert alapinformációk mellett.

A társaság internetes oldalán elérhető menetrendi keresőből így már az is megtudható, hogy melyik vágányról indul, és melyikre érkezik egy vonat. Ez különösen az átszállásos utazásoknál előnyös: ezáltal az utasok előre tájékozódhatnak arról, hogy az utazás során melyik vágányról hova kell átszállni.

Az online felületen megadott vágányszámadatok természetesen tájékoztató jellegűek, előzetes információkat tartalmaznak, így azt a bevezetés előtt nem lehet tudni, mennyire lesz sikeres és elsősorban működőképes az új szolgáltatás.

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?