16 °C Budapest

20 éves az InterCity: ingyenes jegyekkel ünnepelnek

2011. március 3. 09:17

Az elmúlt húsz évben közel 100 millió vonattal utazó választotta a vasúttársaság emelt színvonalú járatait, az InterCity vonatokat. A szolgáltatás évfordulója alkalmából a MÁV-START Zrt. március 3. és július 31. között, húsz héten át tartó akciót hirdet.

A magyar vasút belföldi távolsági személyforgalmában kiemelkedő esemény volt a 1991/1992. évi menetrendi időszak: ekkor álltak forgalomba Budapest és Miskolc között az első InterCity (IC) vonatok. Az IC vonathálózat kialakításának célja a főváros és a kiemelt megyeszékhelyek, illetve nagyobb városok közötti, gyors, kényelmes utazás megteremtése. Az IC vonatok főbb jellemzői: 1-2-3 óránkénti ütemes közlekedés, az egységes vonatösszeállítás, kulturált utaskiszolgálás, klimatizált utasterek és a fedélzeti utastájékoztatás.

A távolsági forgalomban közlekedő járműpark színvonalának emelése érdekében a személyszállító vasúttársaság az elmúlt években harmadik generációs InterCity kocsikat alakított ki. Ezeknek a vasúti kocsiknak az utastere légkondicionált, hangszigetelt, belső berendezése elegáns és kényelmes. Minden ülőhely mellett 230 voltos csatlakozó található, így utazás közben is használhatják az utasok a notebookjaikat, mobiltelefonjaikat akár munkára, akár szórakozásra. A kisgyermekkel utazók komfortosabb utazását a mellékhelyiségekben pelenkázó asztal is biztosítja. Jelenleg Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen és Szolnok utazóközönsége találkozhat a korszerű és minden igényt kielégítő járművekkel.

 


Az elmúlt húsz évben közel 100 millió utasunk választotta emelt színvonalú járatainkat, ezért most, az Intercity szolgáltatás bevezetésének 20. évfordulója alkalmából a MÁV-START Zrt. 2011. március 3. és július 31. között, húsz héten át tartó akciót hirdet: azok az utasok, akik 20 alkalommal váltanak IC vonatokra menetjegyet, a 21. alkalomra szóló pótjegyet, pót- és helyjegyet, helyjegyet (az igénybe vett vonat felhasználási feltételétől függően) ajándékba kapják. Az ingyenes pót- és helyjegyet legkésőbb az akció utolsó napjáig, 2011. július 31-ig lehet felhasználni akár elővételes vásárláshoz is.

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


Az akcióban való részvételhez a személyszállító vasúttársaság valamennyi pénztárában átvehetők azok a bélyegzési lapok, amelyekbe a menetjegyek megvásárlásával egyidejűleg a bélyegzés (illetve a vonatok fedélzetén a bélyegzést helyettesítő jegyvizsgálói bejegyzés) kérhető. A bélyegző lapot az utazás kiállításra megjelent IC menetrend is tartalmazza. Az interneten keresztül InterCity menetjegyet váltó utasok esetében a jegykiadó program automatikusan számolja az adott bejelentkezési névvel történő feláras vásárlásokat, így bélyegzési lapra nincs szükség. A 20. IC jegy megvásárlása után a 21. felárat az online felhasználó díjmentesen kapja meg.

Az akció részleteiről további információk találhatók a személyszállító vasúttársaság honlapján, a www.mav-start.hu weboldalon, illetve az utasok tájékozódhatnak március 3. és 6. között a Budapesti Hungexpo Vásárváros területén nyíló Utazás Kiállításon, az "A" épület 201/A standján.

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?