20 éves az InterCity: ingyenes jegyekkel ünnepelnek

2011. március 3. 09:17

Az elmúlt húsz évben közel 100 millió vonattal utazó választotta a vasúttársaság emelt színvonalú járatait, az InterCity vonatokat. A szolgáltatás évfordulója alkalmából a MÁV-START Zrt. március 3. és július 31. között, húsz héten át tartó akciót hirdet.

A magyar vasút belföldi távolsági személyforgalmában kiemelkedő esemény volt a 1991/1992. évi menetrendi időszak: ekkor álltak forgalomba Budapest és Miskolc között az első InterCity (IC) vonatok. Az IC vonathálózat kialakításának célja a főváros és a kiemelt megyeszékhelyek, illetve nagyobb városok közötti, gyors, kényelmes utazás megteremtése. Az IC vonatok főbb jellemzői: 1-2-3 óránkénti ütemes közlekedés, az egységes vonatösszeállítás, kulturált utaskiszolgálás, klimatizált utasterek és a fedélzeti utastájékoztatás.

A távolsági forgalomban közlekedő járműpark színvonalának emelése érdekében a személyszállító vasúttársaság az elmúlt években harmadik generációs InterCity kocsikat alakított ki. Ezeknek a vasúti kocsiknak az utastere légkondicionált, hangszigetelt, belső berendezése elegáns és kényelmes. Minden ülőhely mellett 230 voltos csatlakozó található, így utazás közben is használhatják az utasok a notebookjaikat, mobiltelefonjaikat akár munkára, akár szórakozásra. A kisgyermekkel utazók komfortosabb utazását a mellékhelyiségekben pelenkázó asztal is biztosítja. Jelenleg Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen és Szolnok utazóközönsége találkozhat a korszerű és minden igényt kielégítő járművekkel.

 


Az elmúlt húsz évben közel 100 millió utasunk választotta emelt színvonalú járatainkat, ezért most, az Intercity szolgáltatás bevezetésének 20. évfordulója alkalmából a MÁV-START Zrt. 2011. március 3. és július 31. között, húsz héten át tartó akciót hirdet: azok az utasok, akik 20 alkalommal váltanak IC vonatokra menetjegyet, a 21. alkalomra szóló pótjegyet, pót- és helyjegyet, helyjegyet (az igénybe vett vonat felhasználási feltételétől függően) ajándékba kapják. Az ingyenes pót- és helyjegyet legkésőbb az akció utolsó napjáig, 2011. július 31-ig lehet felhasználni akár elővételes vásárláshoz is.

 

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Az akcióban való részvételhez a személyszállító vasúttársaság valamennyi pénztárában átvehetők azok a bélyegzési lapok, amelyekbe a menetjegyek megvásárlásával egyidejűleg a bélyegzés (illetve a vonatok fedélzetén a bélyegzést helyettesítő jegyvizsgálói bejegyzés) kérhető. A bélyegző lapot az utazás kiállításra megjelent IC menetrend is tartalmazza. Az interneten keresztül InterCity menetjegyet váltó utasok esetében a jegykiadó program automatikusan számolja az adott bejelentkezési névvel történő feláras vásárlásokat, így bélyegzési lapra nincs szükség. A 20. IC jegy megvásárlása után a 21. felárat az online felhasználó díjmentesen kapja meg.

Az akció részleteiről további információk találhatók a személyszállító vasúttársaság honlapján, a www.mav-start.hu weboldalon, illetve az utasok tájékozódhatnak március 3. és 6. között a Budapesti Hungexpo Vásárváros területén nyíló Utazás Kiállításon, az "A" épület 201/A standján.

 

EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18