8 °C Budapest

20 éves az InterCity: ingyenes jegyekkel ünnepelnek

2011. március 3. 09:17

Az elmúlt húsz évben közel 100 millió vonattal utazó választotta a vasúttársaság emelt színvonalú járatait, az InterCity vonatokat. A szolgáltatás évfordulója alkalmából a MÁV-START Zrt. március 3. és július 31. között, húsz héten át tartó akciót hirdet.

A magyar vasút belföldi távolsági személyforgalmában kiemelkedő esemény volt a 1991/1992. évi menetrendi időszak: ekkor álltak forgalomba Budapest és Miskolc között az első InterCity (IC) vonatok. Az IC vonathálózat kialakításának célja a főváros és a kiemelt megyeszékhelyek, illetve nagyobb városok közötti, gyors, kényelmes utazás megteremtése. Az IC vonatok főbb jellemzői: 1-2-3 óránkénti ütemes közlekedés, az egységes vonatösszeállítás, kulturált utaskiszolgálás, klimatizált utasterek és a fedélzeti utastájékoztatás.

A távolsági forgalomban közlekedő járműpark színvonalának emelése érdekében a személyszállító vasúttársaság az elmúlt években harmadik generációs InterCity kocsikat alakított ki. Ezeknek a vasúti kocsiknak az utastere légkondicionált, hangszigetelt, belső berendezése elegáns és kényelmes. Minden ülőhely mellett 230 voltos csatlakozó található, így utazás közben is használhatják az utasok a notebookjaikat, mobiltelefonjaikat akár munkára, akár szórakozásra. A kisgyermekkel utazók komfortosabb utazását a mellékhelyiségekben pelenkázó asztal is biztosítja. Jelenleg Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen és Szolnok utazóközönsége találkozhat a korszerű és minden igényt kielégítő járművekkel.

 


Az elmúlt húsz évben közel 100 millió utasunk választotta emelt színvonalú járatainkat, ezért most, az Intercity szolgáltatás bevezetésének 20. évfordulója alkalmából a MÁV-START Zrt. 2011. március 3. és július 31. között, húsz héten át tartó akciót hirdet: azok az utasok, akik 20 alkalommal váltanak IC vonatokra menetjegyet, a 21. alkalomra szóló pótjegyet, pót- és helyjegyet, helyjegyet (az igénybe vett vonat felhasználási feltételétől függően) ajándékba kapják. Az ingyenes pót- és helyjegyet legkésőbb az akció utolsó napjáig, 2011. július 31-ig lehet felhasználni akár elővételes vásárláshoz is.

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


Az akcióban való részvételhez a személyszállító vasúttársaság valamennyi pénztárában átvehetők azok a bélyegzési lapok, amelyekbe a menetjegyek megvásárlásával egyidejűleg a bélyegzés (illetve a vonatok fedélzetén a bélyegzést helyettesítő jegyvizsgálói bejegyzés) kérhető. A bélyegző lapot az utazás kiállításra megjelent IC menetrend is tartalmazza. Az interneten keresztül InterCity menetjegyet váltó utasok esetében a jegykiadó program automatikusan számolja az adott bejelentkezési névvel történő feláras vásárlásokat, így bélyegzési lapra nincs szükség. A 20. IC jegy megvásárlása után a 21. felárat az online felhasználó díjmentesen kapja meg.

Az akció részleteiről további információk találhatók a személyszállító vasúttársaság honlapján, a www.mav-start.hu weboldalon, illetve az utasok tájékozódhatnak március 3. és 6. között a Budapesti Hungexpo Vásárváros területén nyíló Utazás Kiállításon, az "A" épület 201/A standján.

 

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm