20 °C Budapest

Megteltek a szállodák szilveszterre

2010. december 30. 09:32

Szilveszterkor gyakorlatilag az összes hazai szállodában teljes a kihasználtság, míg a karácsonyi időszakban átlagosan csak fél házzal üzemeltek a hotelek Magyarországon. A szálláshelyek a szokásos újévi vacsorával, zenés programokkal készültek az év utolsó napjaiban pihenni és az ó évet búcsúztatni vágyó vendégsereg érkezésére. Jellemző, hogy a válság miatt különböző csábító árengedményeket is bevezettek a vendéglátóhelyek - írja a Világgazdaság.

Erdei János a Magyar Szálloda Szövetség elnökének elmondása szerint a karácsonyi időszakban fél házas foglaltsági szintet tapasztaltak a vidéki szállodák és ennél alacsonyabb kihasználtság volt jellemző a fővárosi szállodákban.

Erdei közlése szerint ugyanakkor szinte az összes budapesti hotelben teltházas szilvesztert várnak, többnyire határon túlról érkező vendégekkel, de vidéken is már csak néhány helyen van korlátozott számban szabad szoba a későn foglaló vendégek számára.

"Jellemző, hogy az idei szilveszterkor három-, sőt négynapos programokat értékesítenek a a szállodák, tekintettel arra, hogy most igen kedvezően alakult az ünnepnapk héten belüli elhelyezkedése" - véli a szállodaszövetség elnöke.

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?