14 °C Budapest

Megtelnek a szállodák karácsonyra

2010. december 14. 04:42

Évről-évre magasabb a hazai szállodák foglaltsági aránya a karácsonyi időszakra: míg korábban az egyedülállók töltötték hotelekben az ünnepet, addig mára a párok, családok is egyre nagyobb számban gondolják úgy, hogy megspórolják a készülődéssel járó idegeskedést. A szállodák pedig ünnepi programokkal várják a karácsonyi utazókat.

Kutatások alapján elmondható, hogy az ünnepek és a hozzájuk kapcsolódó hosszú hétvégék a belföldi turizmusban fontos szerepet játszanak - tudtuk meg a Magyar Turizmus Zrt. Kommunikációs Irodájától.

A hazai szállodák kínálatát böngészve is jól látszik, hogy a karácsonyi hosszúhétvégére különleges akciókkal, csomagokkal készülnek. Van, ahol két éjszaka áráért hármat adnak, meglepetésként borvacsora, kedvezményes fürdőbelépő, kürtőskalács, extra masszázs várja a vendégeket, akik a legtöbb helyen -igaz, általában felárért- még feldíszített karácsonyfát is kérhetnek a hotelszobába.

A belföldi vendégéjszakák számának szezonális megoszlása a kereskedelmi szálláshelyeken(Forrás: KSH)


A karácsony évről-évre egyre magasabb foglaltságot jelez, egyre többen utaznak el a korábban szűk családi ünnepnek számító időszakban - nyilatkozta a Pénzcentrum.hu-nak Szabó József, a Hunguest Hotels Zrt. értékesítési igazgatója.

December második hetében a szállodalánc valamennyi hotelében voltak még szabad szobák, igaz, van néhány olyan szálloda - például a hajdúszoboszlói Aqua-Sol - ahol 90%-ot is meghaladja a karácsonyi foglalások aránya. Más Hunguest-intézmények is egyre jobban megtelnek az ünnepi hétvégére, slágernek számít még Galyatető és az egri Hotel Flóra is.

Szabó József elmondta: az utóbbi évek magyar trendje, hogy egyre inkább rövidül a a megrendelés és az érkezés közötti idő, sokan az utolsó pillanatig is kivárnak ezért a következő napokban biztosan növekszik majd a foglalások száma. Általános, hogy ha az utazni vágyó az egyik hotelben már nem talál szabad szobát, nem adja fel, és egy másikat választ.

A szállodák által kínált ünnepi programok is bőségesek, a fadíszítéstől a városnéző vonatozáson és a karácsonyi vacsorán át egészen az éjféli miséig terjednek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hasonlóan magas foglaltsági arányról számolt be a Pénzcentrum.hu-nak Hoffmann Henrik, a Hotel Residence Ózon vezetője. A napokban nyíló mátraházi szállodában december első napjaiban 60-65%-os foglaltságot regisztráltak, a két ünnep között, illetve szilveszterre pedig gyakorlatilag teltházzal számolnak.

Az igazgató szerint részben a téli Mátra által nyújtott élmények vonzóak a karácsonyi utazók számára (a környékbeli sípályákon jelenleg is 10-30 cm a hó vastagsága), részben pedig a szálloda által kínált ünnepi programok, szolgáltatások vonzzák az ünnepi készülődésbe belefásult családokat - elsősorban a háziasszonyok érvei szólnak a szállodai karácsony mellett. A mátraházi wellness-hotel többek között ünnepi ínyencségekkel, karácsonyi műsorral, éjféli misével várja a vendégeket.

Üdülés a fa alatt

Nem meglepő, hogy az utazás gyakori és praktikus ajándéknak számít, egyre kedveltebb, elfogadottabb utazást, szállodai szolgáltatást, wellness-hétvégét ajándékozni.  Talán a legkényelmesebb lehetőséget az ajándékkártyák jelentik: az ilyen kártyák beválthatóak különböző szolgáltatáscsomagokra, így a megajándékozott szabadon dönthet, mikor és hova utazik, milyen szolgáltatásokat vesz igénybe. Természetesen arra is van megoldás, hogy a megajándékozott ne tudja meg, milyen összeget szánunk rá.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem