37 °C Budapest

Meglepő: Budapest egyre olcsóbb

2010. december 16. 05:22

Összehasonlítva a szállodák árait kiderül, hogy New York a legdrágább a világon, míg Budapest a 27. a nemzetközi rangsorban a hotel.info által végzett összehasonlítás alapján. Az amerikai városban idén novemberben egy szoba átlagosan 207,42 euróba (57 040 forint) került, míg a magyar fővárosban 71,67 euróba (19 710 forint).

A New yorki szállodaárak a legdrágábbak - ez derült ki a nemzetközi nagyvárosok szobaárainak a hotel.info által végzett összehasonlítása során. Az amerikai nagyvárosban naponta több mint 200 eurót kellett fizetniük a szállodavendégeknek novemberben. A honlap számításai szerint New Yorkban tavaly novemberhez képest 23,77 százalékkal emelkedtek az árak, de Moszkvában is emelkedő tendencia figyelhető meg. A novemberi kicsivel 160 euró feletti (44 242 forint) éjszakánkénti szobaárral az Orosz Föderáció fővárosa sem volt éppen akciós ajánlat. Oslóban a szállodatulajdonosok átlagban közel 160 eurót kértek egy napi elszállásolásért, amivel a norvég főváros a harmadik legdrágább nagyvárossá lépett elő.

Sok kelet-európai nagyvárosban lényegesen kevesebbet kellett fizetniük a szállodavendégeknek. Mindjárt három kelet-európai főváros szobaárai találhatók a legalsóbb árszegmensben. Budapest rendkívül jutányos volt a 71 euró (19 710 forint) körüli árral, ami 4,8 százalékos csökkenés az egy évvel korábban mért novemberi adatokhoz képest.

 

Nagyvárosok szobaárai nemzetközi összehasonlításban


Az aktuális eredmények nemzetközi összehasonlításban azt mutatják, hogy a nagyvárosok szobaárai jól érzékelhetően, több mint 7%-kal emelkedtek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 1. péntek
Tihamér, Annamária
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?