20 °C Budapest

Minden igazoltatásnál kötelező lesz a szondáztatás

Pénzcentrum
2010. december 6. 09:32

Továbbra is túlságosan magas az ittasan okozott személyi sérüléses halálos kimenetelű balesetek aránya hazánkban. Éppen ezért a rendőrség jövő év közepétől áttér az elektronikus légalkohol-szondák kizárólagos alkalmazására - írja a Népszabadság.

A rendőrség jövő év közepén végleg kivonja a rendszerből a Spiratest alkoholkimutató indikátorcsövet a használatból és áttér az elektronikus változatra, amely valamennyi járőrautó kötelező tartozéka lesz. Az új eszköz bevezetése mellett előírják az intézkedő szerveknek, hogy minden esetben kötelezően meg kell szondáztatniuk az igazolt járművezetőt.

A részegen balesetet okozó sofőrök aránya még mindig tíz százalék felett van Magyarországon. Az Uniós elvárás értelmében 2020-ig a halálos kimenetelű közlekedési balesetek arányát, így az ittasan halálos balesetet okozó esetek számát is a felére kell csökkenteni.

Jövő évtől a rendőrség külön figyelmet fordít majd a kerékpárosokra is, ugyanis az autósok után ők okozzák a legtöbb balesetet. A rendőrjárőrök becslése szerint több részeg ül biciklire mint volán mögé, noha ittasan biciklizni sem szabadna.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?