Nagyot ugrottak az újautó-eladások: hol a trükk?

Pénzcentrum
2010. szeptember 3. 09:47

Augusztusban közel harminc százalékkal nőttek a magyarországi újautó-eladások a kereskedők trükkje miatt, azonban ne higgyük, hogy túl van a piac a válságon - írja a Népszabadság.

A Datahouse adatai szerint egy hónap alatt közel háromezer személykocsi és 773 kisteherautó kelt el, ami előbbi esetében 24 százalékos, utóbbinál hatvanszázalékos növekedést jelent tavalyhoz képest.

Ugyanakkor érdekes módon több cégnél is augusztus utolsó három napjában helyezték forgalomba a havi mennyiség negyven százalékát, amit nyilatkozóink azzal magyaráztak, hogy ebben az ágazatban is havi teljesítmény alapján értékelnek.

Gyorsan kiderül, hogy nem a magyar piac virágzásáról van szó, hiszen közel félezer új autó csak azért kapott ideiglenesenH betűs rendszámot, hogy javítsa a forgalomba helyezési statisztikát. A járművek végül külföldre kerülnek, vagyis nem a hazai autóállományt fiatalítják.

Huszonhét hónapos folyamatos esés után júliusban ugyan volt némi növekedés, de akkor a rendőrségi flotta félezernél több új autója és egy másik százdarabos tétel dobta meg a forgalmat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Elfogytak az akciók, a kereskedők ugyanis rájöttek, hogy még jelentős árengedményekkel sem lehet forgalomnövekedést elérni. A vevők 95 százaléka készpénzért vásárol, többségében ötmillió forintos vagy annál drágább típust.

Közben egyre nehezebb helyzetbe kerülnek az olcsóbb tömegmodellek korábbi vásárlói, mert nem tudják törleszteni svájcifrank-alapú hiteleiket, ezért további bedőlési hullám várható: öt év alatt kétszázezer autót vettek vissza a törlesztésképtelen vevőktől.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?