Nagyot ugrottak az újautó-eladások: hol a trükk?

Pénzcentrum
2010. szeptember 3. 09:47

Augusztusban közel harminc százalékkal nőttek a magyarországi újautó-eladások a kereskedők trükkje miatt, azonban ne higgyük, hogy túl van a piac a válságon - írja a Népszabadság.

A Datahouse adatai szerint egy hónap alatt közel háromezer személykocsi és 773 kisteherautó kelt el, ami előbbi esetében 24 százalékos, utóbbinál hatvanszázalékos növekedést jelent tavalyhoz képest.

Ugyanakkor érdekes módon több cégnél is augusztus utolsó három napjában helyezték forgalomba a havi mennyiség negyven százalékát, amit nyilatkozóink azzal magyaráztak, hogy ebben az ágazatban is havi teljesítmény alapján értékelnek.

Gyorsan kiderül, hogy nem a magyar piac virágzásáról van szó, hiszen közel félezer új autó csak azért kapott ideiglenesenH betűs rendszámot, hogy javítsa a forgalomba helyezési statisztikát. A járművek végül külföldre kerülnek, vagyis nem a hazai autóállományt fiatalítják.

Huszonhét hónapos folyamatos esés után júliusban ugyan volt némi növekedés, de akkor a rendőrségi flotta félezernél több új autója és egy másik százdarabos tétel dobta meg a forgalmat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Elfogytak az akciók, a kereskedők ugyanis rájöttek, hogy még jelentős árengedményekkel sem lehet forgalomnövekedést elérni. A vevők 95 százaléka készpénzért vásárol, többségében ötmillió forintos vagy annál drágább típust.

Közben egyre nehezebb helyzetbe kerülnek az olcsóbb tömegmodellek korábbi vásárlói, mert nem tudják törleszteni svájcifrank-alapú hiteleiket, ezért további bedőlési hullám várható: öt év alatt kétszázezer autót vettek vissza a törlesztésképtelen vevőktől.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16