Holnaptól fokozottan ellenőriznek a rendőrök

2010. szeptember 13. 14:32

Szeptember 14-16 között kiemelten ellenőrzi a rendőrség a biztonsági övek használatát. Az ellenőrzés során alapvetően a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer használatára figyelnek.

A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján a "European Operation Seatbelt" közlekedésbiztonsági kampány európai szintű végrehajtására 2010. harminchetedik hetében kerül sor, mely elsősorban a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer használatának ellenőrzésére terjed ki - áll az ORFK közleményében.

A Magyar Köztársaság Rendőrsége rész vesz a TISPOL "European Operation Seatbelt" ellenőrzés végrehajtásában. Az ország egészére kiterjedő TISPOL ellenőrzést 2010. szeptember 14-16. között, napi 8-8 órában hajtják végre.  Az ellenőrzés során alapvetően a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer használatára figyelnek.

A biztonsági öv és gyermekbiztonsági rendszer használatának elterjedtsége hazánkban az utóbbi időben tapasztalható pozitív elmozdulás ellenére még mindig alacsony, továbbra is elmarad a régebbi EU tagállamok átlagától.

Közúti baleset esetén a sérülések - és ezen belül is különösen a halálos eredmény - elkerülésében a passzív biztonsági eszközök szerepe kiemelten nagy. Kutatások azt mutatják, hogy a biztonsági öv használatának elmulasztása jelentősen növeli a halálos tragédiák, illetve a súlyos sérülések bekövetkezésének kockázatát.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18