15 °C Budapest

220 milliós (!) bírságot osztottak gyorshajtásért (fotóval)

Pénzcentrum
2010. augusztus 12. 15:02

Rekordbírságot kap az az autós, akit óránkénti 290 kilométeres sebességgel mértek be a svájci rendőrök. A sofőr azt hitte, hogy nem működik rendesen a kocsi kilométerórája.

Bern és Lausanne között az A12-es autópályán hajtott őrült tempóban egy 37 éves svéd férfi, akit múlt pénteken fényképeztek le 290 km/h-s sebességgel. A 6,2 literes, 525 lóerős Mercedes SLS-t hajtó úriember több radar mellett is elszáguldott útja során, azonban a régebbi típusok 200 km/h feletti tempónál nem voltak képesek bemérni a kocsit. Végül egy újabb generációs traffipax kapta le a fekete Mercedest, és nem sokkal később a rendőrségnek is sikerült megállítania - írja a Telegraph.

290-nel már biztos gurult - Fotó: Freiburg kanton rendőrsége


Korábban: Melyik Magyarország legveszélyesebb gyorsforgalmi útja? - Sosem találnád ki!

Az intézkedő rendőrök elmondása szerint az autósnak több mint fél kilométerre volt szüksége az autó nullára lassításához. Miután letartóztatták a vezetőt természetesen ki is kérdezték arról, hogy miért hajtott ennyire gyorsan. Az sofőr a kérdésre úgy felelet, azt hitte, hogy hibás az új kocsijának sebességmérője.

A svéd gyorshajtóról készült felvételen szereplő sebesség egyébként új svájci rekord, mely mellett a hatóságok sem mehettek el szó nélkül. A férfi a sebességtúllépése és a jövedelmi helyzete alapján kiszabható legmagasabb bírságot kapta. Összesen mintegy 220 millió forintnak megfelelő svájci frank büntetést szabtak ki. A bírságot 300 napra egyenletesen elosztva fizetheti meg.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem