Itt a legolcsóbb a benzin az áremelés előtt! Lista

2010. december 6. 16:02

Szerda nulla órától a benzin bruttó nagykereskedelmi ára 8, míg a gázolajé 6 forinttal növekszik. A Pénzcentrum.hu összegyűjtötte a Magyarországon található legolcsóbb illetve legdrágább kutakat, hogy segítse azokat az autósokat, akik még a rekord méretű áremelés előtt szeretnék megtankolni autóikat.

Bár az egyes településeken található különböző kutak árai között jelentős eltérések mutatkoznak, az autósok nagyjából ugyanilyen árváltozásokkal szembesülhetnek majd a benzin illetve gázolaj esetében az egyes töltőállomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan valahol 353-354, a gázolajat pedig átlagosan 340-341 forint környékén tankolhatjuk literenként.

A szerdai áremelkedésre vonatkozó döntéshez nagymértékben hozzájárult, hogy a benzin és a gázolaj forintban mért tőzsdei átlagára egyaránt jelentős mértékben emelkedett a múlt hét folyamán.

A Pénzcentrum.hu annak járt utána, hogy az országban az egyes szolgáltatók melyik településen kínálják a legolcsóbban, illetve a legdrágábban az üzemanyagokat.

95-ös benzin

A holtankoljak.hu adatbázisait alapul véve megállapíthatjuk, hogy a legolcsóbban egy bócsai Agip-kúton tankolhatnak a benzines gépjárművel rendelkező autósok, ott 333,9 forintot kérnek egy liter 95-ösért.

Megállapítható továbbá, hogy legdrágábban a Budapestet Letenyével összekötő M7-es autópályán utazók juthatnak üzemanyaghoz. Az M7-es mentén található balatonkeresztúri Shell- illetve a siófoki Agip-kúton is 360,9 forintért mérnek egy liter 95-ös benzint.

Gázolaj

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A legolcsóbban egy ásotthalmi magánkúton adják a gázolajat, ezen a töltőállomáson 318,9 forintba kerül egy liter dízel.


Az adatbázis szerint egy a 8-as úton található Ajka-bakonygyepesi MOL-kúton a legdrágább a dízelolaj ára, ott 361,9 forintot kérnek literenként.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16