18 °C Budapest

150 éves családi vállalkozás, így kell ezt csinálni! Képek a múltból

2010. november 21. 11:02

Alapításának 150. évfordulóját ünnepli a világ legrégebbi családi vállalkozásban működő kerékpárboltja Londonban. A hivatalosan is leghosszabb múltra visszatekintő vállalkozás a másfél évszázados történelme alatt átélt jót és rosszat egyaránt. A két világháborút is átélt családi üzlet mai tulajdonosai bíznak benne, hogy tapasztalataik segítségével még sokáig működhet a bolt a biciklisek nagy örömére.


Az alapító: Tom Pearson

A Pearson Cycles-t 1860-ban alapította Tom Pearson kovácsmester.

Az akkor még biciklikkel nem foglalkozó mester javított mindent, ami fémből készült.

Fő bevételi forrása azonban az XIX. század végén az akkoriban még sűrűn használt lovaskocsik javításából származott.

A vállalkozást apjától átvevő Harry Pearson hozta meg azt az üzleti döntést, hogy a hanyatlóban lévő szekerek javításáról áttér az egyre nagyobb piacot birtokló közlekedési eszköz a kerékpárok gyártására és javítására.

A Pearson kerékpárjavító a századfordulón


Egyik első saját készítésű modellje az Endeavour volt. A nyereségnek köszönhetően 1916-ban Harry meg tudta vásárolni az addig bérelt üzlethelyiséget. Az újító kerékpárgyártó munkamániás volt, 1946-ban bekövetkezett haláláig egyszer sem ment szabadságra a családi legenda szerint.


Harry két fia vitte tovább a családi vállalkozást. A II Világháború alatt mindkét Pearson fiú fel volt mentve a katonai szolgálat alól a hazáért tett szolgálataikért cserében, mivel ők látták el a kevés benzin miatt megugró kerékpárpiacot.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

1960-ban ünnepelték az alapítás 100. évfordulóját


A negyedik generációs Pearsonok legfőbb feladata volt a 80-as években, hogy modernizálják a boltot. Anyagi problémáik nemigen voltak akkoriban, mivel nagy fellendülést hozott a brit posta megrendelése, így lehetőségük volt megkezdeni a költséges fejlesztéseket. Az innovatív újításokat rengeteg más gyártó is használja a mai napig.

Ma az ötödik generáció működteti a vállalkozást


A bicikliziés népszerűbb mint valaha vélik a mostani tulajdonosok az alapító Tom Pearson ötödik generációs leszármazottai. A 150 éves múlttal és tapasztalattal nagyon jó helyzetben vagyunk, hogy kihasználjuk a piacban rejlő lehetőségeket - mondja Guy és William Pearson az üzlet mostani tulajdonosai.

 

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem