15 °C Budapest

Itt a legújabb lopási trükk! Kiherélik az autókat!

2010. december 3. 11:52

Egészen új lopásfajtára hívta fel a figyelmet egy szakértő. Az elkövetők bérelnek egy kifogástalan műszaki állapotban lévő autót, majd egy azonos típusú, javításra váró járműbe átpakolják a kölcsönzöttből a szükséges alkatrészeket. Az alkatrészlopás a nagy nemzetközi kölcsönző-hálózatok mellett a kisebb magyar cégeket is érzékenyen érintik - hívta fel a figyelmet a Vezess.hu hasábjain Horváth Zsolt, az EurotaxGlass's Magyarország Kft. műszaki igazgatója.

A márkaszervizbe hordott, fiatal, jó állapotú bérelt autókat beviszik egy szerelőműhelybe és a friss alkatrészeket átpakolják egy azonos típusú, de sokkal többet futott kocsiba. A bérautók szétlopása a nagy nemzetközi kölcsönzővállalatok mellett az alacsonyabb árakat kínáló magyar cégeket is érzékenyen érinti.

Egy benzines Opel Astra napi 10-20 ezer forintba kerül a bérbeadó cég árfekvésétől függően, így igencsak sokat lehet fogni a kölcsönautó kiherélésén. Az alkatrészek közül egy napi 10-12 ezer forintért használható Suzuki SX4-re a két első féktárcsa és a fékbetétek cseréje nagyságrendileg 40 ezer forintba kerül a márkaszervizben. Egy új kuplung közel 100 ezer forintba kerül a hozzátartozó szerkezetekkel együtt.

 


Vannak fajsúlyosabb tételek is. Előfordult, hogy egy Ford Transit váltóját pótolta valaki egy bérelt dobozosból. Az elfáradt, olajszutykos sebességváltót gőzborotvával (látvány)kezelték, majd néhány nap múlva leadták a kisteherautót.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A lebukás kockázata csekély, aki biztosra akar menni, az egy kisebb kölcsönzőtől, ahol nincs tucatnyi ugyanabból a típusból, a tettestársaival többször kiveheti ugyanazt az autót és innen fogva lehetetlen bebizonyítani, hogy ki az elkövető.

 

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?