22 °C Budapest

Újdonság a budapesti autósoknak

2010. október 7. 15:02

A Telenor, a T-Mobile és a Vodafone az EME Zrt-vel közösen elindította új szolgáltatását, a MobilParkolás újabb termékét, a beltéri MobilParkolást.

A 2009-ben elindult felszíni MobilParkolás népszerűségének bizonyítéka, hogy az indulás óta eltel másfél évben csaknem 4 000 000 sikeres parkolási tranzakcióról számolhatnak be a mobilszolgáltatók és az EME Zrt. naponta a már több mint 20 000 mobilparkolási tranzakció történik.

A MOM Park az első olyan bevásárlóközpont, ahol a beltéri MobilParkolás megvalósul, és a Telenor, a T-Mobile, a Vodafone és az EME Zrt. szeretné, ha fokozatosan bővülne azoknak a helyszíneknek a száma, ahol a mobilos megoldás elérhető. A partnerek a beltéri MobilParkolást első körben Budapesten terjesztenék el, majd később az ország más városaiban is. Így a Telenor, T-Mobile a Vodafone és az EME Zrt. ügyfelei a jövőben várhatóan számos bevásárlóközpontban élvezhetik majd ezt a kényelmes, idő és készpénz kímélő fizetési formát.

A szolgáltatást - közterületi MobilParkolásnál már megszokott módon - bármely hazai mobilszolgáltató ügyfelei használhatják univerzális egyenlegük, illetve telefonszámlájuk terhére.

Egyszerű használat

A közterületi MobilParkolással ellentétben a beltéri megoldás nem a start-stop szövegezésű SMS elküldésével működik. A beltéri MobilParkolás esetén a díjfizetés egy összegben történik a parkoló elhagyását megelőzően.

A MOM Park esetében mélygarázsba történő behajtásnál a megszokott módon parkolójegyet kell kérni, távozáskor pedig a parkolókártyán található 6 jegyű azonosítót SMS formájában el kell küldeni a 06-20/30/70 -810-9997 telefonszámra.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ezt követően egy jóváhagyást kérő SMS érkezik, amelyre az abban leírtaknak megfelelően, a "nem" szó kivételével bármilyen szövegezésű, pl. OK tartalmú SMS-sel visszaigazolható a vásárlás. A sikeres mobil vásárlást követően a parkolási díj* az ügyfél számláján terhelésre kerül, melyről SMS értesítés is érkezik. Tranzakciónként a parkolási díjon felül 75 Ft tranzakciós díj és az ügyfél tarifacsomagja szerinti két SMS díja kerül felszámításra. MobilParkolással a MOM Parkban igénybe vehető mozi és egyéb parkolási kedvezményeket nem lehet érvényesíteni.

A mobilos parkolási díjfizetés során ügyelni kell arra, hogy az ügyfél az adatokat helyesen adja meg és a saját mobilszolgáltatójának megfelelő előhívószámot használja. A sikeres vásárlást követően a parkolóházat 10 percen belül kell elhagynia.

 

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 5. kedd
Emese, Sarolta
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?