10 °C Budapest

Egész évben négykeréken! Mennyit autózik a magyar?

2010. október 6. 08:32

A válság ellenére sem autózunk kevesebbet, csak tudatosabban tesszük ezt - derült ki a Bosch országos kutatási felméréséből. Az először 2008-ban elkészített reprezentatív felmérést 2010 elején megismételték, ez pedig rámutatott arra, hogy ugyanazt a távolságot idősebb autóval tesszük meg.

A Robert Bosch Kft. megbízásából a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet országos, reprezentatív felmérést készített a magyar lakosság autóhasználati és -javíttatási szokásairól, a szervizek ismertségéről és választásának okairól, valamint a Bosch Car Service hálózatról. A kutatás először 2008 elején készült el, majd 2010 januárjában és februárjában megismételték.

A legtöbben 5-10 ezer kilométert tesznek meg autójukkal egy évben, de az átlagosan megtett távolság évente több mint 12 ezer kilométer.


A fővárosiak és a férfiak többet autóznak, mint a vidékiek és a nők. Az érettségivel, diplomával rendelkezők szintén hosszabb utakat tesznek meg autójukkal, mint az alacsony végzettségűek. A háztartásban egy főre jutó jövedelem szerint is a legjobb helyzetűek tesznek meg évente több kilométert. Az életkor tekintetében a 30-40 év közöttiek és az 50-60 év köztiek utaznak a legtöbbet, ők egy évben több mint 13 ezer kilométert tesznek meg.

Öregszik a gépjárműpark: kevesebben cserélik fiatalabbra az autójukat

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Az autószerviz szolgáltatások fontossági sorrendjébe nem történt jelentős változás az előző felmérés óta. Általánosan elmondható, hogy a szervizek kiválasztásánál a fővárosiaknak fontos szempont a szakértelem mellett a napi 24 órás nyitva tartás. A teljeskörű szolgáltatás is a budapestiek számára jelent nagyobb vonzerőt.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?