Egész évben négykeréken! Mennyit autózik a magyar?

2010. október 6. 08:32

A válság ellenére sem autózunk kevesebbet, csak tudatosabban tesszük ezt - derült ki a Bosch országos kutatási felméréséből. Az először 2008-ban elkészített reprezentatív felmérést 2010 elején megismételték, ez pedig rámutatott arra, hogy ugyanazt a távolságot idősebb autóval tesszük meg.

A Robert Bosch Kft. megbízásából a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet országos, reprezentatív felmérést készített a magyar lakosság autóhasználati és -javíttatási szokásairól, a szervizek ismertségéről és választásának okairól, valamint a Bosch Car Service hálózatról. A kutatás először 2008 elején készült el, majd 2010 januárjában és februárjában megismételték.

A legtöbben 5-10 ezer kilométert tesznek meg autójukkal egy évben, de az átlagosan megtett távolság évente több mint 12 ezer kilométer.


A fővárosiak és a férfiak többet autóznak, mint a vidékiek és a nők. Az érettségivel, diplomával rendelkezők szintén hosszabb utakat tesznek meg autójukkal, mint az alacsony végzettségűek. A háztartásban egy főre jutó jövedelem szerint is a legjobb helyzetűek tesznek meg évente több kilométert. Az életkor tekintetében a 30-40 év közöttiek és az 50-60 év köztiek utaznak a legtöbbet, ők egy évben több mint 13 ezer kilométert tesznek meg.

Öregszik a gépjárműpark: kevesebben cserélik fiatalabbra az autójukat

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az autószerviz szolgáltatások fontossági sorrendjébe nem történt jelentős változás az előző felmérés óta. Általánosan elmondható, hogy a szervizek kiválasztásánál a fővárosiaknak fontos szempont a szakértelem mellett a napi 24 órás nyitva tartás. A teljeskörű szolgáltatás is a budapestiek számára jelent nagyobb vonzerőt.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?