A magyar autógyárak húzhatják ki a válságból a hazai autópiacot

2010. október 6. 12:02

  A hazánkba települt autógyárak fejlesztéseinek köszönhetően úgy néz ki, hogy a magyar járműipar átvészeli a válságot, sőt erősödni is fog. Mint korábbi cikkünkben megírtuk idén a kétéves csökkenő tendencia visszafordult és növekednek az autóeladások.

Az emelkedő értékesítések ellenére 2008 óta az 1100 autókereskedő és szerviz közül 400 jelentett csődöt. Sajnos a vásárlás megtorpanása nem hagyott esélyt a fennmaradásra. A mérséklődő eladásokkal párhuzamosan nőtt a járművek átlag életkora. A mintegy hárommillió autó átlagban 11,1, a 152 ezer motorbicikli pedig 15,2 éves. A motorkerékpár piac zsugorodása az idén is folytatódott.

Az MGE (Magyar Gépjárműimportőrök egyesülete) elnöke, Erdélyi Péter szerint a kedvező tendencia a személygépjármű piacon főként a céges flottaértékesítésnek köszönhető, aminek aránya a 60%-ot is meghaladja az eladásokon belül. Magánszemélyek nemigen érdeklődnek az autók iránt, és ez a trend várhatóan a jövőben maradni fog, amíg vissza nem tér a fogyasztók vásárlási és hitelfelvételi kedve.

A kereskedőknél is nagyobb vesztes volt a lízingpiac, ami az utóbbi két évben 80%-kal zuhant vissza. A személykocsik előre jelzett értékesítése a 46.000 darabszámot fogja elérni ebben az esztendőben. 2011-ben 58.000, 2012-ben 75.000, 2013-ban 90.000 és 2014-ben pedig 110.000 darab autó eladását prognosztizálja az MGE.


 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 22. péntek
Móric
38. hét
Szeptember 22.
Európai autómentes nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM