Nincs teltház a szállodákban a Forma-1 miatt

2010. július 30. 10:02

Erdei János, a Magyar Szállodaszövetség elnöke szerint a Forma-1-es Magyar Nagydíj idejére elenyésző mértékben, alig 3-5 százalékponttal emelkedett a budapesti és főváros környéki szállodák foglaltsága az előző évhez viszonyítva.

Tavaly 184 ezren mentek el a Hungaroringre, a külföldiek aránya 80% volt. Az elnök becslése szerint a külföldiek többsége kereskedelmi szálláshelyeken száll meg. Erdei ugyanakkor megjegyezte, hogy a budapesti szállodák főszezonja elsősorban nem nyáron van, hanem szeptembertől, az üzleti célú utazások fellendülésével indul.

A szállodások azt remélik, ekkor majd sikerül a múlt évhez viszonyított elmaradást behozni. A KSH adatai szerint ugyanis 2010. január-májusban a szálláshelyek árbevétele folyó áron számolva 2%-kal mérséklődött az előző év azonos időszakához képest, így 78 milliárd forint árbevételt értek el, ezen belül a szállásdíjbevétel 41 milliárdot tett ki.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?