-1 °C Budapest

Már nem csak Kubica miatt jönnek a lengyelek Magyarországra

2010. július 28. 19:02

A Business Traveller Poland turisztikai szaklap július-augusztusi számában részletesen foglalkozik Magyarországgal, ezen belül is a Forma-1 Magyar Nagydíjjal.

A kéthavonta 20 ezer példányban megjelenő, turisztikai szakemberek és üzletemberek által kedvelt magazin megtalálható minden Lengyelországból induló repülőgép fedélzetén és a legrangosabb ötcsillagos szállodákban is.

A "Budapest - vakáció tele élménnyel" című cikkre a szerkesztők már a címlapon felhívják a figyelmet. A kétoldalas írás központi témája a "száguldó cirkusz" magyarországi állomása, amelyen a lengyel Robert Kubica 2006-ban debütált Forma 1-es pilótaként. Azóta a sportág töretlen népszerűségnek örvend Lengyelországban, melynek eredményeként hazánkba is évről évre egyre több turista érkezik a versenyhétvégére.

A Magyar Turizmus Zrt. idén is számos marketingeszköz segítségével, kiemelten népszerűsíti a magyar futamot, annak érdekében, hogy az elmúlt évhez hasonlóan idén is több lengyel szurkolót csábítson hazánkba.

Magyarország kedvelt úti cél a lengyel utazók körében: a KSH legfrissebb statisztikai adatai szerint 2010. első öt hónapjában 32 ezer lengyel vendég érkezett hazánkba, akik közel 70 ezer vendégéjszakát töltöttek el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken. A vendégek vonatkozásában ez 18,2%-os, a vendégéjszakák tekintetében pedig 15,4%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem