Michael Schumacher visszatérése dobta meg így a jegyeladásokat?

Pénzcentrum
2010. július 7. 09:02

Palik László, a Hungaroring Sport Zrt. elnöke elmondta, hogy a tavalyi évhez képest idén eddig körülbelül 15%-kal több jegyet értékesítettek elővételben a Forma-1 Magyar Nagydíjára. Ebben az évben valamivel nagyobb az érdeklődés az olcsóbb, mint a drágább jegyek iránt, az időarányos jegybevétel 7-8%-kal haladja meg az egy évvel korábbi szintet - írja a Napi Gazdaság.


Palik László a Hungaroring Sport Zrt. elnöke

Az elnök nem akart messzemenő következtetéseket levonni az eddigi számokból, mivel véleménye szerint minden a pénztárakban dől el. Palik szerint még korai lenne megmondani, hogy idén hányan mennek majd ki július végén Mogyoródra, sőt az sem látható, hogy milyen lesz a közönség összetétele. Ez évről évre átalakul, most várhatóan nagyon vegyes lesz.

Michael Schumachernek köszönhetően az elmúlt két évtizedben kialakult egy német dominancia, de a hétszeres világbajnok három éves pihenője alatt i s ők voltak azok, akik leginkább érdeklődnek a Magyar Nagydíj iránt. Robert Kubica miatt az elmúlt években egyre több lengyel kelt útra. A lengyelekre jellemző, hogy ha Kubicának jól megy a szezonban, akkor többen jönnek, ha kevésbé jól teljesít, akkor inkább otthonról nézik a futamot.

A jegyárak kialakításában nem történt változás a korábbi évekhez képest, miután a Hungaroring Zrt.-nek nemzetközi szintű költségei vannak (minden futam rendezőjének ugyanazokat a feltételeket kell teljesítenie), így a jegyárak is annak megfelelőek, vagyis az árképzés struktúrája és az árak nagyságrendje is illeszkedik a többi versenyen alkalmazotthoz.

Az időmérő edzést július 31-én, szombaton, a futamot augusztus 1-jén vasárnap rendezik. Palik László szerint ennél jobb időpontot a beutazó turisták miatt kívánni sem lehetett volna. Az elnök szerint szerencsére ebben a beruházások szempontjából nem igazán kedvező időszakban nem kellett különösebb fejlesztést végrehajtania a Hungaroring Zrt.-nek, a szükséges beruházásokat már korábban elvégezték.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Forma-1 és az üzleti partnerek is takarékosabbak, vagyis még érzékelhető a gazdasági válság hatása, így idén nem tartanak a rendezvényhez kapcsolódó imázseseményt. A Magyar Nagydíj költségeihez a magyar költségvetés 20-22 millió dollárral járul hozzá, ez lényegében a versenyt rendező Bernie Ecclestone jogdíja.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22