0 °C Budapest

Michael Schumacher visszatérése dobta meg így a jegyeladásokat?

Pénzcentrum
2010. július 7. 09:02

Palik László, a Hungaroring Sport Zrt. elnöke elmondta, hogy a tavalyi évhez képest idén eddig körülbelül 15%-kal több jegyet értékesítettek elővételben a Forma-1 Magyar Nagydíjára. Ebben az évben valamivel nagyobb az érdeklődés az olcsóbb, mint a drágább jegyek iránt, az időarányos jegybevétel 7-8%-kal haladja meg az egy évvel korábbi szintet - írja a Napi Gazdaság.


Palik László a Hungaroring Sport Zrt. elnöke

Az elnök nem akart messzemenő következtetéseket levonni az eddigi számokból, mivel véleménye szerint minden a pénztárakban dől el. Palik szerint még korai lenne megmondani, hogy idén hányan mennek majd ki július végén Mogyoródra, sőt az sem látható, hogy milyen lesz a közönség összetétele. Ez évről évre átalakul, most várhatóan nagyon vegyes lesz.

Michael Schumachernek köszönhetően az elmúlt két évtizedben kialakult egy német dominancia, de a hétszeres világbajnok három éves pihenője alatt i s ők voltak azok, akik leginkább érdeklődnek a Magyar Nagydíj iránt. Robert Kubica miatt az elmúlt években egyre több lengyel kelt útra. A lengyelekre jellemző, hogy ha Kubicának jól megy a szezonban, akkor többen jönnek, ha kevésbé jól teljesít, akkor inkább otthonról nézik a futamot.

A jegyárak kialakításában nem történt változás a korábbi évekhez képest, miután a Hungaroring Zrt.-nek nemzetközi szintű költségei vannak (minden futam rendezőjének ugyanazokat a feltételeket kell teljesítenie), így a jegyárak is annak megfelelőek, vagyis az árképzés struktúrája és az árak nagyságrendje is illeszkedik a többi versenyen alkalmazotthoz.

Az időmérő edzést július 31-én, szombaton, a futamot augusztus 1-jén vasárnap rendezik. Palik László szerint ennél jobb időpontot a beutazó turisták miatt kívánni sem lehetett volna. Az elnök szerint szerencsére ebben a beruházások szempontjából nem igazán kedvező időszakban nem kellett különösebb fejlesztést végrehajtania a Hungaroring Zrt.-nek, a szükséges beruházásokat már korábban elvégezték.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Forma-1 és az üzleti partnerek is takarékosabbak, vagyis még érzékelhető a gazdasági válság hatása, így idén nem tartanak a rendezvényhez kapcsolódó imázseseményt. A Magyar Nagydíj költségeihez a magyar költségvetés 20-22 millió dollárral járul hozzá, ez lényegében a versenyt rendező Bernie Ecclestone jogdíja.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 7. csütörtök
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm