Forma-1! Pályarajz + videó: rajtrácson az Allianz

2010. július 29. 11:02

A kiváló teljesítmény elképzelhetetlen megfelelő kockázatkezelés nélkül, állítja a vagyon- és felelősségbiztosítások vezető nemzetközi szolgáltatójaként az Allianz. A Társaság müncheni technológiai központjában (AZT) heti rendszerességgel végeznek ütközéses teszteket az autóvezetés biztonságának javítása érdekében. Amikor a Forma-1 a hétvégén ismét a Hungaroringre látogat, egy dolog biztosan nem hiányozhat: az Allianz, a világ vezető vagyon- és felelősségbiztosítója, amely a Forma-1 partnereként elkötelezett a biztonsági előírások hatékonyságának javítása mellett.

A közúti forgalom növekedése együtt jár a közlekedési balesetek számának emelkedésével. Mivel a közlekedési balesetek világszerte több ezer ember életét követelik naponta, az autóipar valamennyi szereplőjének fokozott figyelmet kell fordítania a közlekedésbiztonság javítására. Naponta mintegy háromezer ember hal meg az utakon, és további harmincezer szenved súlyos sérüléseket. Ez a szám az előrejelzések szerint 2020-ra még magasabb lesz, így a világ vezető vagyon- és felelősségbiztosítójaként mintegy 50 millió személygépkocsi-biztosítással rendelkező Allianz a közlekedés biztonságát világszerte kiemelt kérdésként kezeli.

Az Allianz a világ egyetlen biztosítója, amely saját közlekedésbiztonsági kutatóintézetet üzemeltet. Az Allianz müncheni technológiai központja, az AZT nemzetközi viszonylatban vezető tanácsadó és kutatószervezet, amely elsősorban a műszaki kockázatokra, a közlekedésbiztonságra és a kármegelőzésre összpontosítja tevékenységét. A mintegy harminc mérnök, kutató és gyakorlati szakember szoros együttműködésének célja, hogy emberek milliói számára tegyék biztonságosabbá a vezetést.

Ennek érdekében heti rendszerességgel hajtanak végre ütközéses teszteket, amelyekből következtetéseket vonnak le a balesetek okát illetően, és koncepciókat dolgoznak ki azok megelőzésére. Munkatársai kiemelkedő szakértelmére támaszkodva az AZT évtizedek óta nyújt értékes tanácsokat az autóipar számára. A létesítmény többek között döntő szerepet játszott abban, hogy Németország 1976-ban bevezette a biztonsági övek kötelező használatát.

A Forma-1 a közúti forgalom és közlekedésbiztonság fejlesztésének "tesztlaboratóriumaként" funkcionál. A partnerség egyértelmű bizonyítékát adja az Allianz közlekedésbiztonság iránti elkötelezettségének. Ennek részeként exkluzív együttműködést folytat az Allianz Bernd Mayländer biztonságiautó-sofőrrel is.

Az Allianz 2000-ben, a Williams F1-es csapatának partnereként kapcsolódott be a "száguldó cirkusz" világába. Az együttműködés gyümölcsöző információcserét eredményezett az AZT és az AT&T Williams csapat és a mérnökök között, különös tekintettel a közlekedésbiztonsági kérdésekre.

"Az Allianz technológiai központjában végzett munka csodálattal tölt el. Az intézmény kockázatkutatás és a baleset-megelőzés terén szerzett bőséges tapasztalata sokoldalúan hasznosítható a Forma 1-ben is. Az Allianz számunkra több mint egyszerű szponzor, sokkal inkább hosszú távú biztonsági partnerként tekintünk rá" - nyilatkozta Sam Michael, az AT&T Williams műszaki igazgatója.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"A baleset-megelőzés az Allianz Hungária társadalmi felelősségvállalásának elsődleges terepe. Bár Társaságunk pénzügyi szolgáltatóvá válásakor túlnőtt egykori, gépjármű-biztosítói szerepkörén, elkötelezettségünk a közlekedés résztvevőinek védelme iránt változatlan. Ezért is döntöttünk úgy, hogy a Forma-1 partnerség kiegészítéseként, 2003-ban kiterjesztve együttműködésünket névadó szponzorként állunk az ország legnívósabb vezetéstechnikai centruma mögé" - mondta el Lenkei Anikó az Allianz Market Management igazgatója.

Allianz videó a Hungaroringről!

A mogyoródi Hungaroring területén működő Allianz Vezetéstechnikai Centrumnak (AVTC) az a küldetése, hogy felkészítse az autósokat a közutakon előforduló baleseti szituációk kivédésére. A szakképzett instruktorok által irányított tréningek olyan tapasztalatokhoz segítik a gépjárművezetőket, amely után felelősebben - autójuk és önnön képességeik határainak mélyebb ismeretével - térnek vissza a közlekedésbe. Az AVTC az Allianz gépjármű-biztosítással rendelkező jelentkezőknek 15% kedvezményt biztosít a személygépkocsi kurzusok díjából. Míg a szülők a tanpályán a szimulált vészhelyzetekben edződnek, a gyerekek az Allianz Gyermek Közlekedési Parkban játékosan ismerkedhetnek a KRESZ szabályaival.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?