31 °C Budapest

Forma-1! Pályarajz + videó: rajtrácson az Allianz

2010. július 29. 11:02

A kiváló teljesítmény elképzelhetetlen megfelelő kockázatkezelés nélkül, állítja a vagyon- és felelősségbiztosítások vezető nemzetközi szolgáltatójaként az Allianz. A Társaság müncheni technológiai központjában (AZT) heti rendszerességgel végeznek ütközéses teszteket az autóvezetés biztonságának javítása érdekében. Amikor a Forma-1 a hétvégén ismét a Hungaroringre látogat, egy dolog biztosan nem hiányozhat: az Allianz, a világ vezető vagyon- és felelősségbiztosítója, amely a Forma-1 partnereként elkötelezett a biztonsági előírások hatékonyságának javítása mellett.

A közúti forgalom növekedése együtt jár a közlekedési balesetek számának emelkedésével. Mivel a közlekedési balesetek világszerte több ezer ember életét követelik naponta, az autóipar valamennyi szereplőjének fokozott figyelmet kell fordítania a közlekedésbiztonság javítására. Naponta mintegy háromezer ember hal meg az utakon, és további harmincezer szenved súlyos sérüléseket. Ez a szám az előrejelzések szerint 2020-ra még magasabb lesz, így a világ vezető vagyon- és felelősségbiztosítójaként mintegy 50 millió személygépkocsi-biztosítással rendelkező Allianz a közlekedés biztonságát világszerte kiemelt kérdésként kezeli.

Az Allianz a világ egyetlen biztosítója, amely saját közlekedésbiztonsági kutatóintézetet üzemeltet. Az Allianz müncheni technológiai központja, az AZT nemzetközi viszonylatban vezető tanácsadó és kutatószervezet, amely elsősorban a műszaki kockázatokra, a közlekedésbiztonságra és a kármegelőzésre összpontosítja tevékenységét. A mintegy harminc mérnök, kutató és gyakorlati szakember szoros együttműködésének célja, hogy emberek milliói számára tegyék biztonságosabbá a vezetést.

Ennek érdekében heti rendszerességgel hajtanak végre ütközéses teszteket, amelyekből következtetéseket vonnak le a balesetek okát illetően, és koncepciókat dolgoznak ki azok megelőzésére. Munkatársai kiemelkedő szakértelmére támaszkodva az AZT évtizedek óta nyújt értékes tanácsokat az autóipar számára. A létesítmény többek között döntő szerepet játszott abban, hogy Németország 1976-ban bevezette a biztonsági övek kötelező használatát.

A Forma-1 a közúti forgalom és közlekedésbiztonság fejlesztésének "tesztlaboratóriumaként" funkcionál. A partnerség egyértelmű bizonyítékát adja az Allianz közlekedésbiztonság iránti elkötelezettségének. Ennek részeként exkluzív együttműködést folytat az Allianz Bernd Mayländer biztonságiautó-sofőrrel is.

Az Allianz 2000-ben, a Williams F1-es csapatának partnereként kapcsolódott be a "száguldó cirkusz" világába. Az együttműködés gyümölcsöző információcserét eredményezett az AZT és az AT&T Williams csapat és a mérnökök között, különös tekintettel a közlekedésbiztonsági kérdésekre.

"Az Allianz technológiai központjában végzett munka csodálattal tölt el. Az intézmény kockázatkutatás és a baleset-megelőzés terén szerzett bőséges tapasztalata sokoldalúan hasznosítható a Forma 1-ben is. Az Allianz számunkra több mint egyszerű szponzor, sokkal inkább hosszú távú biztonsági partnerként tekintünk rá" - nyilatkozta Sam Michael, az AT&T Williams műszaki igazgatója.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"A baleset-megelőzés az Allianz Hungária társadalmi felelősségvállalásának elsődleges terepe. Bár Társaságunk pénzügyi szolgáltatóvá válásakor túlnőtt egykori, gépjármű-biztosítói szerepkörén, elkötelezettségünk a közlekedés résztvevőinek védelme iránt változatlan. Ezért is döntöttünk úgy, hogy a Forma-1 partnerség kiegészítéseként, 2003-ban kiterjesztve együttműködésünket névadó szponzorként állunk az ország legnívósabb vezetéstechnikai centruma mögé" - mondta el Lenkei Anikó az Allianz Market Management igazgatója.

Allianz videó a Hungaroringről!

A mogyoródi Hungaroring területén működő Allianz Vezetéstechnikai Centrumnak (AVTC) az a küldetése, hogy felkészítse az autósokat a közutakon előforduló baleseti szituációk kivédésére. A szakképzett instruktorok által irányított tréningek olyan tapasztalatokhoz segítik a gépjárművezetőket, amely után felelősebben - autójuk és önnön képességeik határainak mélyebb ismeretével - térnek vissza a közlekedésbe. Az AVTC az Allianz gépjármű-biztosítással rendelkező jelentkezőknek 15% kedvezményt biztosít a személygépkocsi kurzusok díjából. Míg a szülők a tanpályán a szimulált vészhelyzetekben edződnek, a gyerekek az Allianz Gyermek Közlekedési Parkban játékosan ismerkedhetnek a KRESZ szabályaival.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?