0 °C Budapest

Forma-1! Pályarajz + videó: rajtrácson az Allianz

2010. július 29. 11:02

A kiváló teljesítmény elképzelhetetlen megfelelő kockázatkezelés nélkül, állítja a vagyon- és felelősségbiztosítások vezető nemzetközi szolgáltatójaként az Allianz. A Társaság müncheni technológiai központjában (AZT) heti rendszerességgel végeznek ütközéses teszteket az autóvezetés biztonságának javítása érdekében. Amikor a Forma-1 a hétvégén ismét a Hungaroringre látogat, egy dolog biztosan nem hiányozhat: az Allianz, a világ vezető vagyon- és felelősségbiztosítója, amely a Forma-1 partnereként elkötelezett a biztonsági előírások hatékonyságának javítása mellett.

A közúti forgalom növekedése együtt jár a közlekedési balesetek számának emelkedésével. Mivel a közlekedési balesetek világszerte több ezer ember életét követelik naponta, az autóipar valamennyi szereplőjének fokozott figyelmet kell fordítania a közlekedésbiztonság javítására. Naponta mintegy háromezer ember hal meg az utakon, és további harmincezer szenved súlyos sérüléseket. Ez a szám az előrejelzések szerint 2020-ra még magasabb lesz, így a világ vezető vagyon- és felelősségbiztosítójaként mintegy 50 millió személygépkocsi-biztosítással rendelkező Allianz a közlekedés biztonságát világszerte kiemelt kérdésként kezeli.

Az Allianz a világ egyetlen biztosítója, amely saját közlekedésbiztonsági kutatóintézetet üzemeltet. Az Allianz müncheni technológiai központja, az AZT nemzetközi viszonylatban vezető tanácsadó és kutatószervezet, amely elsősorban a műszaki kockázatokra, a közlekedésbiztonságra és a kármegelőzésre összpontosítja tevékenységét. A mintegy harminc mérnök, kutató és gyakorlati szakember szoros együttműködésének célja, hogy emberek milliói számára tegyék biztonságosabbá a vezetést.

Ennek érdekében heti rendszerességgel hajtanak végre ütközéses teszteket, amelyekből következtetéseket vonnak le a balesetek okát illetően, és koncepciókat dolgoznak ki azok megelőzésére. Munkatársai kiemelkedő szakértelmére támaszkodva az AZT évtizedek óta nyújt értékes tanácsokat az autóipar számára. A létesítmény többek között döntő szerepet játszott abban, hogy Németország 1976-ban bevezette a biztonsági övek kötelező használatát.

A Forma-1 a közúti forgalom és közlekedésbiztonság fejlesztésének "tesztlaboratóriumaként" funkcionál. A partnerség egyértelmű bizonyítékát adja az Allianz közlekedésbiztonság iránti elkötelezettségének. Ennek részeként exkluzív együttműködést folytat az Allianz Bernd Mayländer biztonságiautó-sofőrrel is.

Az Allianz 2000-ben, a Williams F1-es csapatának partnereként kapcsolódott be a "száguldó cirkusz" világába. Az együttműködés gyümölcsöző információcserét eredményezett az AZT és az AT&T Williams csapat és a mérnökök között, különös tekintettel a közlekedésbiztonsági kérdésekre.

"Az Allianz technológiai központjában végzett munka csodálattal tölt el. Az intézmény kockázatkutatás és a baleset-megelőzés terén szerzett bőséges tapasztalata sokoldalúan hasznosítható a Forma 1-ben is. Az Allianz számunkra több mint egyszerű szponzor, sokkal inkább hosszú távú biztonsági partnerként tekintünk rá" - nyilatkozta Sam Michael, az AT&T Williams műszaki igazgatója.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

"A baleset-megelőzés az Allianz Hungária társadalmi felelősségvállalásának elsődleges terepe. Bár Társaságunk pénzügyi szolgáltatóvá válásakor túlnőtt egykori, gépjármű-biztosítói szerepkörén, elkötelezettségünk a közlekedés résztvevőinek védelme iránt változatlan. Ezért is döntöttünk úgy, hogy a Forma-1 partnerség kiegészítéseként, 2003-ban kiterjesztve együttműködésünket névadó szponzorként állunk az ország legnívósabb vezetéstechnikai centruma mögé" - mondta el Lenkei Anikó az Allianz Market Management igazgatója.

Allianz videó a Hungaroringről!

A mogyoródi Hungaroring területén működő Allianz Vezetéstechnikai Centrumnak (AVTC) az a küldetése, hogy felkészítse az autósokat a közutakon előforduló baleseti szituációk kivédésére. A szakképzett instruktorok által irányított tréningek olyan tapasztalatokhoz segítik a gépjárművezetőket, amely után felelősebben - autójuk és önnön képességeik határainak mélyebb ismeretével - térnek vissza a közlekedésbe. Az AVTC az Allianz gépjármű-biztosítással rendelkező jelentkezőknek 15% kedvezményt biztosít a személygépkocsi kurzusok díjából. Míg a szülők a tanpályán a szimulált vészhelyzetekben edződnek, a gyerekek az Allianz Gyermek Közlekedési Parkban játékosan ismerkedhetnek a KRESZ szabályaival.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 5. kedd
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm