Magyar Nagydíj: csak 250 alatti dollárárfolyam esetén elég a pénz a jogdíjra

Pénzcentrum
2010. július 26. 08:47

A költségvetési tartalékból 1,3 milliárd forintot csoportosított át a Forma-1-es futam támogatására a kormány, mivel az előre eltervezett 4,2 milliárd forint várhatóan nem lesz elegendő a rendezési jogdíjra, amely évről évre folyamatosan növekszik - írja a Napi Gazdaság.


Az idei költségvetésben a 2009-es négymilliárd után 4,17 milliárd forintot különítettek el, ezt lett megfejelve 1,3 milliárddal. Értesülések szerint a Hungaroring Zrt. idén 22 millió dollárt fizet a jogtulajdonosnak, mely összeg a 220-as dollárárfolyammal kalkulálva 4,8 milliárd forintot tesz ki.

A kabinet láthatóan semmit nem bíz a véletlenre, ezért 700 millió forintos tartalékot képzett az esetleges forintgyengülésre felkészülve, így egészen 250 forintos dollárárfolyamig van fedezete a Hungaroring Zrt.-nek.

A társaság helyett a tulajdonos állam fizeti a jogdíjat. Eddig azzal érveltek a rendezők, hogy az évi két-hárommilliárd forintos tétel bőven megtérül az államnak a pluszforgalom miatt keletkező adóbevételeken, bár a hivatkozott tanulmányt számtalanszor megkérdőjelezték. Az idén viszont ennél jóval többe kerül a futam, így újra felmerülhet az az ötlet - amely más országokban bevett gyakorlat -, hogy a turisztikai szolgáltatók is beszálljanak a nagydíj finanszírozásába.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem