23 °C Budapest

Halállista: légitársaságok, akikkel NE repülj!

Pénzcentrum
2010. július 6. 14:32

Az Európai Bizottság egy suriname-i légi fuvarozót felvett az európai légtérben repülési tilalom hatálya alá tartozó légitársaságok listájára, további működési korlátozásokat léptetett életbe az Iran Airrel szemben, két indonéz légi fuvarozót pedig törölt a listáról.

A működési tilalom hatálya alá eső légitársaságok most tizennegyedik alkalommal módosított listájára egy tagállami intézkedés nyomán felkerült a Suriname-ban engedélyezett Blue Wing Airlines légi fuvarozó, mivel légi járműveit a közelmúltban sorozatos balesetek érték, a földi ellenőrzések pedig esetükben komoly hiányosságokat tártak fel.

A Bizottság vezetésével, valamint tagállami és EASA-szakértők részvételével helyszíni szemlére került sor Iránban annak megállapítására, hogy az iráni polgári légiközlekedési szervezet és az Iran Air által a repülésbiztonsági bizottság utolsó, 2010. márciusi ülésén bejelentett intézkedéseket végrehajtotta-e az érintett légi fuvarozó. A helyszíni szemle következtetéseinek eredményeképpen a repülésbiztonsági bizottság egyhangúan úgy döntött, hogy támogatja az Iran Airrel szemben érvényesített működési korlátozások kiterjesztését, és kizárja annak Airbus A-320, valamint Boeing B-727 és B-747 típusú légi járműveit az Európai Unióba irányuló légi forgalomból.


A lista jelenlegi változatában a Bizottság egyúttal elismeri az Indonézia illetékes nemzeti hatóságai által a felügyelet terén elért előrelépést. Fejlesztéseiknek köszönhetően a repülésbiztonsági bizottság hozzájárulhatott ahhoz, hogy két indonéz légi fuvarozó, a Metro Batavia és az Indonesia Air Asia lekerüljön a listáról.


A Bizottság szintén nagyra értékeli azt a fejlődést, amelyet Gabon polgári légiközlekedési hatósága ért el a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) által feltárt hiányosságok korrekcióját szolgáló intézkedési terv végrehajtásában, és engedélyezte az - Európai Unióban bizonyos korlátozások mellett működő - Afrijet légi fuvarozó számára, hogy flottáját új légi járművel bővítse.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A lista aktualizálásával egy időben Albánia polgári légiközlekedési hatóságát arra kéri nyomatékosan a Bizottság, hogy az összes légi fuvarozó tekintetében érvényesítsen fokozottabb felügyeletet, folytassa az Európai Repülésbiztonsági Ügynökséggel (EASA) egyeztetett cselekvési terv végrehajtását, kiemelt figyelmet fordítva azokra a területekre, amelyek biztonsági aggályokat vetnek fel, illetőleg gyorsítsa fel a műszaki és adminisztratív kapacitásbővítés folyamatát.

Jelenleg az uniós listán - a fenti 17 ország légi fuvarozói mellett - négy olyan légi fuvarozó szerepel, amelyek működése teljes egészében tilalom hatálya alá tartozik az Európai Unióban: az afgán Ariana Afghan Airlines, a suriname-i Blue Wing Airlines, a kambodzsai Siem Reap Airways International, és a ruandai Silverback Cargo Freighters - közölte az Európai Bizottság.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?