16 °C Budapest

Emelnék az árakat Ferihegyen

Pénzcentrum
2010. június 22. 09:32

Az euró gyengeségével és a csökkenő utasforgalommal magyarázza a Budapest Airport Zrt. azon intézkedési tervét, mely szerint idén novembertől átlagosan két százalékkal emelné a különféle repülőtér-használati díjakat Ferihegyen - derül ki a Népszabadság cikkéből.

Átlagosan két százalékkal megemelné novembertől a ferihegyi repülőtéri-használati díjakat a Budapest Airport Zrt. A társaság tervei szerint a leszállási díj 2%-kal, az utasilleték pedig 1,8%-kal emelkedne. Ezen kívül a repülőgépek időarányos parkolási díjait is emelné a társaság, ugyanakkor a fapadosokat leginkább érintő, 1 óra betonon állásra jogosító fix díjhoz nem nyúlna az üzemeltető.

Ha a tervek maradéktalanul megvalósulnak 60 eurócenttel nőni fog a biztonsági díj, de a check-in díj nem változik, és a zajvédelmi illeték is a jelenlegi szinten marad. Az árak emelését az utasforgalom visszaesésével és a gyengébb euróval indokolja a társaság.

A légitársaságok minden bizonnyal nem fogják kitörő örömmel fogadni az áremelést, és közvetetten a repülőjegyárakat is érintheti a drágulás. A lap szerint könnyen előfordulhat, hogy ennek hatására a Ryanair kivonul Budapestről. A légitársaságnál ugyanis korábban kilátásba helyezték, ha nem csökkennek a légiirányítás és a ferihegyi földi kiszolgálás költségei, megszüntetik a jelenleg üzemelő három budapesti járatukat.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?