27 °C Budapest

Emelnék az árakat Ferihegyen

Pénzcentrum
2010. június 22. 09:32

Az euró gyengeségével és a csökkenő utasforgalommal magyarázza a Budapest Airport Zrt. azon intézkedési tervét, mely szerint idén novembertől átlagosan két százalékkal emelné a különféle repülőtér-használati díjakat Ferihegyen - derül ki a Népszabadság cikkéből.

Átlagosan két százalékkal megemelné novembertől a ferihegyi repülőtéri-használati díjakat a Budapest Airport Zrt. A társaság tervei szerint a leszállási díj 2%-kal, az utasilleték pedig 1,8%-kal emelkedne. Ezen kívül a repülőgépek időarányos parkolási díjait is emelné a társaság, ugyanakkor a fapadosokat leginkább érintő, 1 óra betonon állásra jogosító fix díjhoz nem nyúlna az üzemeltető.

Ha a tervek maradéktalanul megvalósulnak 60 eurócenttel nőni fog a biztonsági díj, de a check-in díj nem változik, és a zajvédelmi illeték is a jelenlegi szinten marad. Az árak emelését az utasforgalom visszaesésével és a gyengébb euróval indokolja a társaság.

A légitársaságok minden bizonnyal nem fogják kitörő örömmel fogadni az áremelést, és közvetetten a repülőjegyárakat is érintheti a drágulás. A lap szerint könnyen előfordulhat, hogy ennek hatására a Ryanair kivonul Budapestről. A légitársaságnál ugyanis korábban kilátásba helyezték, ha nem csökkennek a légiirányítás és a ferihegyi földi kiszolgálás költségei, megszüntetik a jelenleg üzemelő három budapesti járatukat.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?