Ez a vodkától van? Tucatból egy orosz még hisz a vébégyőzelemben!

2010. július 5. 18:02

Meglepő eredménnyel zárult az orosz Levada Center által június 18-22. között végzett közvélemény-kutatás. A válaszadók 8%-a úgy vélte, hogy az orosz válogatott nyeri a labdarúgó-világbajnokságot, pedig a csapat ki sem jutott a tornára, mivel elbukta a Szlovénia elleni pótselejtezőt.

A felmérésben 1600 orosz vett részt az ország 130 városából. Az akkor még versenyben lévő brazilok 33%-ot kaptak, amivel az élen végeztek, de még az eseménytől szintén távol maradó, az oroszok által kedvelt turisztikai célpontnak számító Törökország is kapott 2%-ot.

Hiába a szlovének elleni kudarc, a moszkvai kocsmák folyamatosan tele vannak, ahol az izgatott szurkolók lelkesen nézik a meccseket. Talán az elfogyasztott alkohol is közrejátszott abban, hogy a csapat távolléte ellenére százból nyolcan úgy vélik, hogy az orosz kapitány emelheti magasba a trófeát.

Az orosz válogatott pózol a Szlovénia ellen elbukott világbajnoki pótselejtező előtt Forrás: Reuters

A nemzeti csapat teljesítménye egyébként rendkívül vegyes képet mutat. A 2008-as kontinenstornán az elődöntőig meneteltek, de 2006-hoz hasonlóan ezúttal sem jutottak ki a világ legnézettebb labdarúgó eseményére, Dél-Afrikába. Az oroszok egyébként harcba szállnak a 2018-as, illetve sikertelenség esetén a 2022-es vébé rendezési jogáért.

Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?