Többen keresik a használtautókat

Pénzcentrum
2010. május 31. 09:32

Mintegy 15-20-kal jobban fogynak a használtautók Magyarországon az egy évvel korábbi eladásokhoz képest. A nyugat-európai roncsprémiumok itthon is éreztetik hatásukat - írja a Napi Gazdaság.

Az előző éves használtautó-értékesítési mélyponthoz képest idén év elején már mintegy ötödével növekedett a kereslet a használtautó-piacon. A vásárlókat leginkább az alacsony fogyasztású, legfeljebb 1400 köbcentis motorral szerelt kis- és középkategóriás autók érdeklik, lehetőség szerint kevés futott kilométerrel. A vevők közel négyötöde a 1,5 millió forint alatti autók közül választ magának négykerekűt.

Ma már nem jellemző, hogy az érdeklődők hitelre vásárolnának használt kocsit. Mindössze a vevők 10%-a vesz fel hitelt, többségük forintalapú adósságot vállal magára. Használtra csak tízből egy vevő mer autóhitelt felvenni

A növekvő kereslet hatására az elmúlt időszakban megemelkedett az importált autók száma is. A Vám- és Pénzügyőrség lapnak adott információi szerint az elmúlt hetekben különösen megélénkült a magánimport. A magánszemélyek és a kereskedők sok esetben a roncsautó-prémium hatására lecserélt autókat hozzák be az országba főként Németországból.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25