29 °C Budapest

Az olcsó casco sem kell az autósoknak

Pénzcentrum
2010. május 26. 10:02

A piaci adatok is bizonyítják, hogy tovább zuhan a casco-piac. A piaci szereplők egymás alá ígérnek, aminek az lett az eredménye, hogy az idei első negyedévben 6%-kal csökkent az átlagos díjszint (ennek ellenére még mindig csak minden ötödik autós rendelkezik casco biztosítással). Az év további részében a díjszint további csökkenésére lehet számítani - írja a Napi Gazdaság.

Ertl Pál, az Uniqa Biztosító nem életbiztosításért felelős igazgatósági tagjának várakozása szerint az összpiaci bevétel a 2006. évi csúcsot jelentő 105,2 milliárd forintról 83,8 milliárdra zsugorodhat.Az elmúlt év végén a casco-piac teljes díjbevétele 91,1 milliárd forint volt, ami 6,8%-os visszaesést jelentett a 2008. évihez képest.

A mostaninál jelentősebb zsugorodást a piaci szereplők annak tudják be, hogy az új gépjárművek értékesítése továbbra is rendkívül gyenge, s bár a piacon némi pezsgés mutatkozik, ez főleg a használtautó-szegmensben érződik, ezekre a kocsikra nem vagy csak lényegesen kevesebben és kisebb kockázatokra kötnek biztosítást.

Tovább rontja a helyzetet, hogy továbbra is sok a készpénzes vevő, finanszírozás nélkül pedig nincs igazán olyan erő, amely casco megkötésére ösztönözné a használt autóját frissen vásárló vevőt - a lízingszerződések e biztosítás meglétét finanszírozási feltételnek tekintik.

A Magyar Biztosítók Szövetségénél fellelhető adatok szerint a casco-piac első három társasága - Allianz, Generali, Uniqa - 10%-os vagy azt meghaladó piaci részt vesztett, de így járt a K&H lakossági gépjárműlízing üzletágának befejeztével komoly saját piacot veszítő K&H Biztosító is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Egyedül a Groupama Garancia Biztosító tudott jelentősebben előrelépni, ám az "új" szerzés annak volt köszönhető, hogy két nagyvállalati flotta érkezett a társasághoz.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 16. 12:31
Annak ellenére, hogy a stagfláció nem elkerülhetetlen folyamat, a gazdaságra nehezedő terhek hosszú...
MEDIA1  |  2022. május 16. 12:26
Nem Svájc az első ország, ahol hasonló döntés született.
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 14. 20:09
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 13. 07:35
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munka miatt költöznöm kell, ezért arra gondoltam, hogy le...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?