36 °C Budapest

A telepeken ragadnak a vagyonadós autók: régi, erős, de eladhatatlan!

Pénzcentrum
2010. február 9. 09:47

Az elmúlt hetekben több vagyonadóval sújtott modell is százezreket veszített az értékéből, még az olcsóbb használt kocsik is eladhatatlanná váltak a holtszezon és a vagyonadó miatt. Nem csak a hó roppant súlya, hanem az adóteher miatt is a telepeken ragadnak az ilyen járművek.

A 170 lóerős és annál nagyobb teljesítményű kocsik még csökkentett áron sem kelnek el a használtautó-piacokon. Ennek hátterében nem csak a holtszezon, hanem az idén bevezetésre került ilyen járművek után fizetendő vagyonadó áll.

A piacot megzavarta az új adótétel, a kereskedők nem tudják finanszírozni az egyébként is nehezen értékesíthető, de most már eladhatatlanná váló 170 lóerős, vagy annál nagyobb teljesítményű autókat. A kereskedők szerint a 2-4 éves modellek tizedét érinti a vagyonadó, ezekre pedig január elsejétől nekik is fizetniük kell a vagyonadót. Ez új helyzet, eddig az volt a gyakorlat, hogy az átvett gépkocsik az eladásig mentesültek a terhek megfizetése alól.

TOP 10 eladhatatlan vagyonadós autó Magyarországon! Te adnál értük pénzt?

Hasonló helyzetbe került a Fővárosi Autópiac 85 kereskedése is. A piac igazgatója szerint csökkent az eladásra kínált autók forgási sebessége, különösen a vagyonadóval érintett modellek ragadtak be a telepeken.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?